Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας: Τυρόπιτα με 4 τυριά έτοιμη στο πι και φι

Πεντανόστιμη συνταγή!

27 Μαΐου 2022 07:13
Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας: Τυρόπιτα με 4 τυριά έτοιμη στο πι και φι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η τυρόπιτα είναι μία από τις πιο νόστιμες πίτες που αγαπούν μικροί και μεγάλοι και παρότι μπορεί να είναι αρκετά μπελαλίδικη στη ετοιμασία της, παρακάτω θα βρείτε την συνταγή για μία πολύ εύκολη εκδοχή της.

Με την ευκαιρία δείτε εδώ πως θα φτιάξετε αρωματική και κρεμώδης τυρόπιτα με δυόσμο στο τσακ μπαμ.

Υλικά

  • 300γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 150γρ. γκούντα τριμμένο
  • 150γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 150γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 150γρ. ένταμ τριμμένο
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 αβγά
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 3 κουτ. σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • πιπέρι

Διαδικασία

  • Ανακατεύετε σε ένα μεγάλο μπολ τη φέτα με το γιαούρτι. Προσθέτετε το γκούντα και ανακατεύετε. Στη συνέχεια ρίχνετε στο μίγμα τα αβγά και το ένταμ και ανακατεύετε να ενσωματωθούν.
  • Ρίχνετε το μισό γάλα και το κεφαλοτύρι στο μίγμα και ανακατεύετε. Τέλος ενσωματώνετε τη γραβιέρα και το υπόλοιπο γάλα. Πασπαλίζετε με πιπέρι, προσθέτετε το αλεύρι και κάνετε ένα τελευταίο καλό ανακάτεμα.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC (αέρα και αντιστάσεις) και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Απλώνετε μέσα το μίγμα που ετοιμάσατε και ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά, να πάρει ωραίο χρώμα η τυρόπιτα.
  • Βγάζετε την τυρόπιτα από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει ελαφρά πριν την κόψετε σε κομμάτια και τη σερβίρετε.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share