Τυρόπιτα η φουσκωτή: Εύκολη και πεντανόστιμη με πιπεριές Φλωρίνης
Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!
20 Μαΐου 2022 07:17
Από ATHENSMAGAZINE TEAM
Η τυρόπιτα είναι το σνακ που αγαπούν μικροί και μεγάλοι και μπορεί να καταναλωθεί όλες τις ώρες. Τρώγεται είτε για πρωινό με τον καφέ σας, είτε για σνακ μέσα στην ημέρα ή ακόμη και για γεύμα με τη συνοδεία μιας σαλάτας. Δεν θα ήταν υπέροχο λοιπόν αν μπορούσατε να φτιάξετε μόνοι σας την αγαπημένη σας τυρόπιτα σε χρόνο... μηδέν;
Τι θα χρειαστείς για την τυρόπιτα με πιπεριές Φλωρίνης;
6 φύλλα κρούστας
300 γραμμάρια φέτα
300 γραμμάρια ανθότυρο
200 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
2 πιπεριές Φλωρίνης
Λάδι
Πιπέρι
1 κούπα γάλα
Πώς θα τη φτιάξεις;
Σ’ ένα μπολ αναμειγνύουμε την φέτα, το ανθότυρο και την κεφαλογραβιέρα -όλα σε τρίμματα- και την πιπεριά σε κομματάκια.
Προσθέτουμε ακόμα το πιπέρι, δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Αλείφουμε το ταψί με λίγο λάδι και απλώνουμε το πρώτο φύλλο, το οποίο αλείφουμε με λάδι κι από πάνω βάζουμε και το δεύτερο φύλλο τσαλακωμένο.
Ρίχνουμε σταγόνες λαδιού στο τσαλακωμένο φύλο και ρίχνουμε το 1/3 του μείγματος με τα τυριά.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα μας.
Τυλίγουμε τις γωνίες προς τα μέσα και λαδώνουμε το πάνω μέρος του τελευταίου φύλλου και ρίχνουμε στο τέλος λίγες σταγόνες νερό για να γίνει πιο τραγανό το φύλλο.
Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια.
Ρίχνουμε στο τέλος το γάλα πάνω από τα φύλλα.
Την ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά.
Φυσικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και σπιτικό φύλλο, αν δεν θες η πίτα σου να είναι τόσο τραγανή. Η διαδικασία είναι η ίδια!