Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Μαεστρίες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Αυτό είναι το υλικό που πρέπει να ρίχνουμε στα όσπρια για να μη φουσκώνουν

Δεν είχαμε ιδέα!

11 Μαΐου 2022 13:44
Μαεστρίες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου:  Αυτό είναι το υλικό που πρέπει να ρίχνουμε στα όσπρια για να μη φουσκώνουν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αγαπάτε και εσείς τα όσπρια αλλά κάθε φορά που τα τρώτε νιώθετε ένα ενοχλητικό φούσκωμα;

Έτσι, την επόμενη φορά το σκέφτεστε αρκετά για να μαγειρέψετε, φακές, φασολάδα ή ρεβύθια…

Δείτε επίσης: Απολαυστική χειμωνιάτικη αρακόσουπα βελουτέ με μάραθο

Ωστόσο, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου αποκάλυψε ένα μυστικό στο μαγείρεμα για να το αποφεύγετε!

Πρόκειται για ένα υλικό που δεν θα πήγαινε ποτέ τα μυαλό σας…

Η διάσημη μαγείρισσα είπε ότι η λύση για το πρόβλημα είναι απλή, πρέπει να προσθέτετε ένα κουταλάκι του γλυκού σκόνη μουστάρδας!

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου όσπρια

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: 6+1 μυστικά για τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια στο φούρνο

Ζουμερά μπιφτέκια: Επιθυμείτε να κάνετε λαχταριστά και νόστιμα μπιφτέκια; Ψάχνετε τρόπο για να είναι ταυτόχρονα, αφράτα και ζουμερά; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε ευλαβικά τις οδηγίες από την παρακάτω συνταγή. Πρόκειται να φτιάξετε μπιφτέκια, σαν να τα πήρατε έτοιμα από ένα καταπληκτικό restaurant.

Αναλυτικότερα οι οδηγίες της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου:

Πώς να πετύχετε τα πιο νόστιμα μπιφτέκια

– Διαλέγουμε το σωστό κρέας για τον κιμά. Τα πιο κατάλληλα για μπιφτέκια, κομμάτια μοσχαριού, είναι το καπάκι, η ελιά, η λάπα ή το στήθος, που έχουν λιγο λιπάκι, το οποίο δίνει νοστιμιά.

– Αν προτιμάτε κιμά χωρίς λίπος, γιατί προσέχετε τη σιλουέτα σας, ζητήστε άπαχο κιμά και φτιάξτε αυτή τη συνταγή μου, τα μπιφτέκια super food με λαχανικά.

– Πάντα προσθέτουμε στον κιμά λίγο ξύδι. Αυτό σπάει τις ίνες του κιμά και κάνει πιο αφράτο το μείγμα του σε συνδυασμό με το ζύμωμα.

– Προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι με υγρά του, όπως και την ντομάτα με τα υγρά της. Τα υγρά τους είναι αυτά που θα δώσουν έξτρα νοστιμιά στα μπιφτέκια, θα τα κρατήσουν αφράτα, ζουμερά και μαλακά.

– Μετά το ζύμωμα, βάζουμε τον κιμά, σκεπασμένο, για μισή ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο. Όσο το μείγμα του κιμά θα κρυώνει, όλα τα αρώματα θα ενσωματωθούν με το κρέας, θα ενωθούν όλες οι γεύσεις, θα μαλακώσουν οι ίνες ακόμα περισσότερο και τα μπιφτέκια στο φούρνο θα γίνουν ακόμα πιο αφράτα.

– Εκτός από ψωμί, φρυγανιά ή αλεσμένο παξιμάδι, μπορούμε να βάλουμε στο μείγμα του κιμά για μπιφτέκια, νιφάδες βρώμης ή πίτουρο βρώμης.

– Το αυγό δεν είναι πάντα απαραίτητο στα μπιφτέκια. Το αυγό δίνει στον κιμά την ιδιότητα να κρατάει πιο εύκολα το σχήμα που θέλουμε να του δώσουμε. Βάζουμε αυγό, πχ σε ένα γεμιστό μπιφτέκι που δεν θέλουμε να μας ανοίξει στο ψήσιμο ή σε ενα ρολό κιμά που θέλουμε να κρατήσει σχήμα του. Χωρίς αυγό, τα μπιφτέκια γίνονται πολύ πιο ελαφριά στη γεύση και πολύ πιο αφράτα στο ψήσιμο.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share