Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Απολαυστική χειμωνιάτικη αρακόσουπα βελουτέ με μάραθο

Το τέλειο γεύμα για τις κρύες νύχτες του χειμώνα

20 Δεκεμβρίου 2021 15:32
Απολαυστική χειμωνιάτικη αρακόσουπα βελουτέ με μάραθο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ποιός είπε ότι ο αρακάς τρώγεται μόνο λαδερός στη κατσαρόλα με πατάτες και καρότα; Είναι μία πολύ καλή επιλογή για σούπα βελουτέ, κατάλληλη για όσους νηστεύουν! Θα τη φτιάξετε με ζωμό λαχανικών και θα προσθέσετε στο τέλος εκλεκτό ελαιόλαδο. Μία ακόμη δελεαστική συνταγή για σούπα είναι και αυτή η καροτόσουπα με τζίντζερ. Ό, τι πρέπει για τις κρύες μέρες!

Υλικά για 6 μερίδες

  • 750 γρ. αρακάς φρέσκος, καθαρισμένος (περίπου 1½ κιλό ακαθάριστος) ή κατεψυγμένος
  • περίπου 1½ λίτρο σπιτικός ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών ή νερό
  • 1 μάτσο μάραθος, ψιλοκομμένος
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αγουρέλαιο ή άλλο ελαιόλαδο για το σερβίρισμα

αρακας-σούπα

Διαδικασία

  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τον ζωμό ή το νερό μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε τον αρακά και προσθέτουμε αλατοπίπερο και όσο από τον καυτό ζωμό χρειάζεται για να τον σκεπάσει.
  • Βράζουμε για περίπου 10-12 λεπτά, αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκο αρακά, ή 15-18 λεπτά αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο.
  • Αποσύρουμε και αφήνουμε τουλάχιστον για 10 λεπτά, να κρυώσει λίγο η σούπα.
  • Την αδειάζουμε στον πολυκόφτη (καλύτερα σε δόσεις), προσθέτουμε και τον μάραθο και πολτοποιούμε σε πολύ υψηλή ταχύτητα για 2-3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σούπα.
  • Δεν χρειάζεται να τη σουρώσουμε, είναι ωραίο να υπάρχουν μερικά κομματάκια. Αν η σούπα είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο ζεστό ζωμό ή νερό.
  • Αν είναι αραιή, τη βράζουμε μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα.
  • Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε προσθέτοντας σε κάθε μερίδα λίγο ωμό ελαιόλαδο.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share