Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Νηστίσιμοι κεφτέδες θαλασσινών με γαρίδες και ούζο στο φούρνο

Ο απόλυτος νηστίσιμος μεζές

13 Απριλίου 2022 14:23
Νηστίσιμοι κεφτέδες θαλασσινών με γαρίδες και ούζο στο φούρνο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κεφτεδάκια θαλασσινών με ούζο στο φούρνο! Το μυστικό για αυτή τη συνταγή είναι να μη λιώσουμε τις γαρίδες και σχηματίσουμε έναν πολτό, αλλά ένα χοντροθρυμματισμένο μείγμα όπου θα νιώθουμε τις γαρίδες στο δόντι. Αυτό το πιάτο είναι το απόλυτο μεζεδάκι για τη νηστεία και προετοιμάζεται πολύ γρήγορα. Παράλληλα, δείτε τη συνταγή για φακοκεφτεδάκια με μυρωδικά.

Υλικά

  • 600 γρ. γαρίδες μικρές, καθαρισμένες (περίπου 1 κιλό ακαθάριστες), φρέσκες ή κατεψυγμένες
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 2 κουτ. σούπας ούζο
  • 1/2 κουτ. γλυκού μαραθόσπορος, κοπανισμένος
  • 1/3 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή
  • 1 κουτ. γλυκού ξερός δυόσμος, τριμμένος
  • 1 αυγό
  • 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά, τριμμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Νηστίσιμοι κεφτέδες θαλασσινών με γαρίδες και ούζο

Εκτέλεση

  • Ψιλοκόβουμε τις γαρίδες και τις βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά, ώστε να αναμειχθούν αλλά να μη λιώσουν οι γαρίδες.
  • Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να σφίξει το μείγμα και να μπορούμε να το πλάσουμε.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 240°C και στρώνουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα.
  • Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο, λαδώνουμε καλά τα χέρια μας και πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια των 30 - 40 γρ.
  • Τα απλώνουμε στο ταψί και ψήνουμε για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share