Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Βάζει το ζαχαρούχο γάλα σε μια κατσαρόλα με καυτό νερό! Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει!

Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

12 Απριλίου 2022 13:56
Βάζει το ζαχαρούχο γάλα σε μια κατσαρόλα με καυτό νερό! Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλά είναι τα γλυκά που περιέχουν καραμέλα ή και που να μην περιέχουν σε περίπτωση που αποφασίσετε να "αναβαθμίσετε" τη βασική συνταγή η καραμέλα θα ήταν ένα υλικό που θα έκανε το γλυκό σας ακόμα πιο λαχταριστό, μπορείτε να δείτε εδώ την "απογείωση" του κλασσικού ρυζόγαλου που με την προσθήκη ζαχαρούχου γάλατος πέρασε σε άλλο επίπεδο!

Το Athensmagazine.gr σήμερα θα σας δείξει τον πιο απλό τρόπο για να αποκτήσετε μια βελούδινη και γευστική καραμέλα η οποία μπορεί και να διατηρηθεί για καιρό στο ντουλάπι σας, όπως επίσης να σας επισημάνει τα υπέρ και τα κατά.

Υλικά:

1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα (400 γρ.)

Για να καραμελώσουμε ζαχαρούχο γάλα με αυτό τον τρόπο, βάζουμε την κονσέρβα με το γάλα ΧΩΡΙΣ να την ανοίξουμε, σε κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό να την καλύπτει. Επειδή είναι χρονοβόρα διαδικασία. και το ρευματάκι κοστίζει, κανένας δεν καραμελώνει μόνο μια κονσέρβα, αλλά αρκετές μαζί, αφού διατηρούνται μετά σε ντουλάπι για μήνες.

Βγάζουμε το χαρτί της συσκευασίας (μόνο και μόνο για να μην γεμίσει η κατσαρόλα χαρτί...), βάζουμε τις κονσέρβες στην κατσαρόλα με το νερό από την αρχή και τις βράζουμε για 2 ώρες, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, με νερό που θα καλύπτει συνέχεια τις κονσέρβες. Αν χαμηλώνει η στάθμη του νερού, θα πρέπει να συμπληρώνετε νερό.
Αφήνουμε τις κονσέρβες να κρυώσουν μέσα στο νερό που έβρασαν.

ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν ανοίγουμε τις κονσέρβες όσο είναι ζεστές για κανέναν λόγο γιατί μπορεί να εκραγούν!

Βάζει το ζαχαρούχο γάλα σε μια κατσαρόλα με καυτό νερό! Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει!

Το αποτέλεσμα:

Παίρνετε μια πυκνή καραμέλα, με ωραία γεύση, η οποία μπορεί να σας δυσκολέψει λόγω πυκνότητας στο άπλωμα, αλλά μπορείτε να την απλώσετε στο ταψί βάζοντας λίγη-λίγη κατά τόπους και βοηθώντας με τη ράχη ενός βρεγμένου κουταλιού. Αν το παραβράσετε μπορεί να ζαχαρώσει κατά τόπους. Αυτό ίσως συμβαίνει και με το φύλαγμά της επί μήνες, αλλά δεν ορκίζομαι.

Τα υπέρ:

  • Μπορούμε να καραμελώσουμε πολλές κονσέρβες μαζί, αφού μπορούμε στη συνέχεια να τις συντηρήσουμε σε ντουλάπι για μήνες.
  • Δεν αλλάζει ο όγκος του γάλακτος με αυτή τη μέθοδο. Μετά τη διαδικασία δηλαδή, παίρνετε μια γεμάτη κονσέρβα καραμελωμένο γάλα

Τα κατά:

Πολλά έχουν λεχθεί για το κατά πόσο είναι υγιεινό να βράζουμε το υλικό μέσα στην ίδια κονσέρβα. Οι ειδικοί λένε ότι δεν πρέπει και θα βρείτε πολλές σελίδες αγγλόφωνες να υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να γίνεται αυτό. Τώρα τι μπορεί να πάθουμε όλοι όσοι το έχουμε κάνει επανειλημμένα, θα δείξει.. Το θέμα δεν είναι αν το υλικό είναι κατάλληλο για το γάλα, αλλά αν το υλικό εκτίθεται σε τόσο υψηλές θερμοκρασίες για ώρες και στη συνέχεια η συντήρησή του για μήνες μέσα στη ίδια την κονσέρβα.

Πηγή

Κέικ με ζαχαρούχο γάλα και 4 ακόμη υλικά - Έτοιμο σε 35 λεπτά

Βρήκαμε το νόστιμο κέικ με ζαχαρούχο γάλα και άλλα 4 υλικά, το οποίο είναι έτοιμο μόνο σε 35 λεπτά. Είναι πεντανόστιμο και τρώγεται μετά μανίας.

Είναι εντελώς μαλακό και αφράτο, αλλά και κάπως υδαρές, κάτι που του χαρίζει ένα δικό του γευστικό στυλ εκτός από έξτρα νοστιμιά. Σε περίπτωση που έχετε δοκιμάσει αυτή τη συνταγή και θέλετε κάτι άλλο, φτιάξτε κέικ με λεμόνι!

Υλικά

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 4 αυγά μεσαία
  • 2 βανιλίνες (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Σε μπολ ρίχνουμε το ζαχαρούχο και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά σιγά σιγά ανακατεύοντας με το σύρμα να διαλυθούν.

Στη συνέχεια προσθέτουμε και το κοσκινισμένο αλεύρι μαζί με το μπέικιν και τις βανίλιες. Το θεϊκό γλυκό ψυγείου που έχει μόνο 3 υλικά και είναι έτοιμο σε 5 λεπτά!

Αδειάζουμε το μίγμα σε φόρμα ή μικρό ταψί διαμέτρου έως 22 εκ. που το έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει καλά. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά.

Συμβουλή: Το συγκεκριμένο κέικ βγαίνει ιδιαίτερα μαλακό και αφράτο. Μια άλλη χρήση του είναι να το κόψουμε με προσοχή με μεγάλο μαχαίρι ψωμιού κατά μήκος χωρίζοντάς το στα δύο και να στρώσουμε το κάτω κομμάτι με μαρμελάδα της αρεσκείας μας. Το κλείνουμε με το δεύτερο κομμάτι και το σερβίρουμε γεμιστό.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share