Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2020

Φτιάξτε αυτό το κέικ με λεμόνι αντί για βούτυρο και... θα ξετρελαθείτε με το αποτέλεσμα!

Απίστευτη συνταγή!

22 Ιανουαρίου 2020 10:59
Φτιάξτε αυτό το κέικ με λεμόνι αντί για βούτυρο και... θα ξετρελαθείτε με το αποτέλεσμα!

Το Athensmagazine.gr είναι εδώ για να σας προτείνει καθημερινά διαφορετικούς τρόπους να απολαμβάνετε τα αγαπημένα σας εδέσματα και είμαστε σίγουροι, ότι με αυτή την πολύ φρέσκια παραλλαγή συνταγής του κλασικού κέικ θα το απολαύσετε!

Ένα κέικ στο σπίτι, άλλωστε, καλό είναι να... βρίσκεται! Κι αν έχετε βαρεθεί τις γνωστές συνταγές, σας προτείνουμε μια παραλλαγή με λεμόνι αντί για βούτυρο. Μια συνταγή απλή, εύκολη, ξανά με εσπεριδοειδή, όπως για παράδειγμα με το πορτοκάλι, που θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Κέικ λεμόνι

Υλικά για μια μακρόστενη φόρμα

250γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
70 γρ αλεσμένα αμύγδαλα
20 γρ αμύγδαλο φιλέ
150γρ ζάχαρη
3 αυγά
160γρ ηλιέλαιο
200γρ γιαούρτι με λίγα λιπαρά
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Χυμός από μισό λεμόνι

Εκτέλεση

- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C στον αέρα.
- Βουτυρώνουμε την φόρμα του cake.
- Χτυπάμε με ένα μίξερ το λάδι με τα αυγά, το χυμό λεμονιού, την ζάχαρη και το γιαούρτι.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλεσμένο αμύγδαλο.
- Ανακατεύουμε και όταν ενωθεί καλά το μείγμα προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη στη φόρμα.
- Σκορπάμε από πάνω τα αμύγδαλα φιλέ και πασπαλίζουμε με μια πρέζα ζάχαρη.
- Ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να δοκιμάσουμε με μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του cake και να βγαίνει στεγνή.

Μπιφτέκια γεμιστά με 2 τυριά και τραγανές πατάτες!

Τo Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με την συνταγή της ημέρας! Μετά τα αφράτα μπιφτέκια χωρίς ψωμί που σας παρουσιάσαμε χτες σήμερα σας έχουμε μπιφτέκια γεμιστά με 2 τυριά και τραγανές πατάτες!

Μπιφτέκια… Ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων, πόσο μάλλον αυτά τα μπιφτέκια είναι γεμιστά με 2 τυριά μάλιστα, που λιώνουν στο στόμα και απογειώνουν τη γεύση του μπιφτεκιού. Εδώ σας δίνουμε μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για να απολαύσετε τα τέλεια γεμιστά μπιφτέκια μαζί με τις πιο νόστιμες και τραγανές πατάτες που δοκιμάσατε ποτέ.

Υλικά συνταγής
Για τα μπιφτέκια
700 γρ. κιμά βοδινό
300 γρ. κιμά χοιρινό
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
160 γρ. ψωμί 2-3 ημερών, μουλιασμένο σε γάλα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 αυγό
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
2 κ.γ. κόλιανδρο, σπασμένο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
200 γρ. τυρί τσένταρ κομμένο σε μικρά κυβάκια
200 γρ. γραβιέρα επιλογής σας κομμένη σε μικρά κυβάκια
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για τις τραγανές πατάτες

Εκτέλεση συνταγής

Για τα μπιφτέκια: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια, δηλ. το βοδινό και το χοιρινό κιμά, το ψωμί (το οποίο έχετε μουλιάσει και στύψει πολύ καλά), το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το αυγό, το ελαιόλαδο, το θυμάρι, το κόλιανδρο και αλατοπίπερο και ζυμώνετε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Πλάθετε το μείγμα σε μπιφτέκια μεγέθους επιλογής σας και ανοίγετε κάθε μπιφτέκι πατώντας το με τα δάχτυλά σας στη παλάμη σας. Βάζετε στο κέντρο του κάθε ενός 2-3 κυβάκια τυριού (ανάλογα με το μέγεθος που τα έχετε κόψει) και κλείνετε τις άκρες έτσι ώστε να καλυφθεί τελείως το τυρί από το μείγμα κιμά και να μην έχει καθόλου ανοίγματα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο και όταν κάψει πολύ καλά τσιγαρίζετε τα μπιφτέκια σας και από τις δύο πλευρές μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία κρούστα. Τα μεταφέρετε σε ένα ταψάκι και τα ψήνετε σε καλά προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο στον αέρα για 20 λ περίπου. Ο ακριβής χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος των μπιφτεκιών.

Για τις τραγανές πατάτες: Παράλληλα με τα μπιφτέκια βάζετε τις πατάτες να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής. Τελειώνετε τη παρασκευή τους σχεδόν μαζί με τα μπιφτέκια ώστε να απολαύσετε ζεστά και τα μπιφτέκια και τις τραγανές πατατούλες σας με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα. Καλή σας όρεξη!

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share