Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Λύση τελευταίας στιγμής: Το έξυπνο κόλπο για να μαλακώσετε τα όσπρια πριν το μαγείρεμα

Εύκολο και αποτελεσματικό!

8 Απριλίου 2022 11:58
Λύση τελευταίας στιγμής: Το έξυπνο κόλπο για να μαλακώσετε τα όσπρια πριν το μαγείρεμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έχετε πεθυμήσει μία ζεστή σούπα με ρεβύθια ή φασόλια αυτές τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες;

Αυτή την εποχή είναι ότι πρέπει, αλλά τα όσπρια θέλουν μούλιασμα πριν το μαγείρεμα.

Σας έχουμε το απόλυτο κόλπο για να μουλιάσετε τα όσπρια με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνουν πιο ελαφριά κατά το μαγείρεμα.

Δείτε επίσης: Μία λύση που θα σε σώσει: Μην ξαναφάς φακές αν δεν κάνεις πρώτα αυτό το μικρό κόλπο!

Για να μαλακώσουν τα όσπρια προσθέστε μια κουταλιά σούπας σόδα ανά λίτρο νερό και αφήστε τα να μουλιάσουν για μια νύχτα (Προτιμήστε να το κάνετε μόνον σε ώρα ανάγκης, διότι έτσι καταστρέφεται η Β1 τους). Τα κάνει πιο εύπεπτα και μειώνει το αίσθημα του φουσκώματος.

όσπρια μαγείρεμα

Μήπως σας «φουσκώνουν» τα όσπρια; Το σούπερ μυστικό στο μαγείρεμα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!

Αγαπάτε και εσείς τα όσπρια αλλά κάθε φορά που τα τρώτε νιώθετε ένα ενοχλητικό φούσκωμα;

Έτσι, την επόμενη φορά το σκέφτεστε αρκετά για να μαγειρέψετε, φακές, φασολάδα ή ρεβύθια…

Δείτε επίσης: Απολαυστική χειμωνιάτικη αρακόσουπα βελουτέ με μάραθο

Ωστόσο, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου αποκάλυψε ένα μυστικό στο μαγείρεμα για να το αποφεύγετε!

Πρόκειται για ένα υλικό που δεν θα πήγαινε ποτέ τα μυαλό σας…

Η διάσημη μαγείρισσα είπε ότι η λύση για το πρόβλημα είναι απλή, πρέπει να προσθέτετε ένα κουταλάκι του γλυκού σκόνη μουστάρδας!

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: 6+1 μυστικά για τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια στο φούρνο

Ζουμερά μπιφτέκια: Επιθυμείτε να κάνετε λαχταριστά και νόστιμα μπιφτέκια; Ψάχνετε τρόπο για να είναι ταυτόχρονα, αφράτα και ζουμερά; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε ευλαβικά τις οδηγίες από την παρακάτω συνταγή. Πρόκειται να φτιάξετε μπιφτέκια, σαν να τα πήρατε έτοιμα από ένα καταπληκτικό restaurant.

Αναλυτικότερα οι οδηγίες της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου:

Πώς να πετύχετε τα πιο νόστιμα μπιφτέκια

– Διαλέγουμε το σωστό κρέας για τον κιμά. Τα πιο κατάλληλα για μπιφτέκια, κομμάτια μοσχαριού, είναι το καπάκι, η ελιά, η λάπα ή το στήθος, που έχουν λιγο λιπάκι, το οποίο δίνει νοστιμιά.

– Αν προτιμάτε κιμά χωρίς λίπος, γιατί προσέχετε τη σιλουέτα σας, ζητήστε άπαχο κιμά και φτιάξτε αυτή τη συνταγή μου, τα μπιφτέκια super food με λαχανικά.

– Πάντα προσθέτουμε στον κιμά λίγο ξύδι. Αυτό σπάει τις ίνες του κιμά και κάνει πιο αφράτο το μείγμα του σε συνδυασμό με το ζύμωμα.

– Προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι με υγρά του, όπως και την ντομάτα με τα υγρά της. Τα υγρά τους είναι αυτά που θα δώσουν έξτρα νοστιμιά στα μπιφτέκια, θα τα κρατήσουν αφράτα, ζουμερά και μαλακά.

– Μετά το ζύμωμα, βάζουμε τον κιμά, σκεπασμένο, για μισή ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο. Όσο το μείγμα του κιμά θα κρυώνει, όλα τα αρώματα θα ενσωματωθούν με το κρέας, θα ενωθούν όλες οι γεύσεις, θα μαλακώσουν οι ίνες ακόμα περισσότερο και τα μπιφτέκια στο φούρνο θα γίνουν ακόμα πιο αφράτα.

– Εκτός από ψωμί, φρυγανιά ή αλεσμένο παξιμάδι, μπορούμε να βάλουμε στο μείγμα του κιμά για μπιφτέκια, νιφάδες βρώμης ή πίτουρο βρώμης.

– Το αυγό δεν είναι πάντα απαραίτητο στα μπιφτέκια. Το αυγό δίνει στον κιμά την ιδιότητα να κρατάει πιο εύκολα το σχήμα που θέλουμε να του δώσουμε. Βάζουμε αυγό, πχ σε ένα γεμιστό μπιφτέκι που δεν θέλουμε να μας ανοίξει στο ψήσιμο ή σε ενα ρολό κιμά που θέλουμε να κρατήσει σχήμα του. Χωρίς αυγό, τα μπιφτέκια γίνονται πολύ πιο ελαφριά στη γεύση και πολύ πιο αφράτα στο ψήσιμο.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share