Ονειρεμένη συνταγή: Χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο με μανιτάρια και πατάτες
Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!
24 Μαρτίου 2022 15:48
Από ATHENSMAGAZINE TEAM
Οι χοιρινέςμπριζόλες είναι γνωστό πως αποτελούν ένα από τα αγαπημένα φαγητά της πλειοψηφίας του κόσμου και όχι άδικα!
Πόσο μάλιστα όταν συνδυάζεται με τα πιο νόστιμα λαχανικά και ψήνεται στον φούρνο. Παρακάτω σας παραθέτουμε μια ονειρεμένη συνταγή, για το αγαπημένο σας κρέας, με πατάτες και μανιτάρια.
» 2 μπριζόλες χοιρινές λαιμού » 2-3 πατάτες σε λεπτές φέτες » 1 κουτί μανιτάρια » 1 κρεμμύδι ξερό σε ροδέλες » Λίγο μαϊντανό ξερό ή φρέσκο » Λίγο μπούκοβο » Ελαιόλαδο » Αλάτι » Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένετε και στραγγίζετε καλά τις μπριζόλες.
-Τις λαδώνετε και τις πασπαλίζετε με το αλάτι, το πιπέρι και το μπούκοβο. - Τις βάζετε σ' ένα τηγάνι με ελαιόλαδο που έχει κάψει και τι ροδίζετε και από τις δύο πλευρές. - Στη συνέχεια τις βγάζετε από το τηγάνι και ρίχνετε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, λίγο αλάτι και πιπέρι. - Ανακατεύετε και αφήνετε να ροδίσουν κι αυτά και σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε και μισό ποτήρι ζεστό νερό ώστε να γίνει μια αραιή σάλτσα. - Σ' ένα πιρέξ ρίχνετε τα μανιτάρια με τη σάλτσα και από πάνω τοποθετείτε τις μπριζόλες και στο τέλος τις πατάτες τις οποίες έχετε αλατοπιπερώσει και πασπαλίζετε με το μαϊντανό και με λίγο μπούκοβο και σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο. - Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα. Στο τελευταίο 10΄βγάζετε το αλουμινόχαρτο και αφήνετε να ροδίσουν οι πατάτες.