Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Δεν θα αγοράσετε ξανά ταχίνι: Έτσι θα το φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι

Θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας!

23 Μαρτίου 2022 10:01
Δεν θα αγοράσετε ξανά ταχίνι: Έτσι θα το φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είναι πια και επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι το ταχίνι, το ταχίνι, εκτός από ένα τρόφιμο με ιδιαίτερη και πλούσια γεύση, είναι και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που επιδρούν ευεργετικά στον οργανισμό. Για να μην ξεμείνετε ποτέ από ταχίνι μάθετε να το φτιάχνετε μόνοι σας στο σπίτι.

Παράλληλα, χρησιμοποιήστε το ταχίνι και σε άλλες συνταγές, όπως για νηστίσιμα μπισκότα με μέλι και ταχίνι που λιώνουν στο στόμα.

Δεν θα αγοράσετε ξανά ταχίνι: Έτσι θα το φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι

Πως θα φτιάξετε το σπιτικό ταχίνι

  • Βρείτε καλής ποιότητας, φρέσκο σουσάμι.
  • Καβουρδίστε το για λίγη ώρα στο φούρνο. Προσοχή, καλύτερα να το καβουρδίσετε λιγότερο και έχει πιο απαλή γεύση, παρά να το καβουρδίσετε περισσότερο και να σας πικρίσει. Σε γενικές γραμμές 5-10 λεπτά αρκούν.
  • Βάλτε το στο μπολ ενός μεγάλου πολυκόφτη και αλέστε. Στην αρχή το μίγμα θα μοιάζει με άμμο, μετά θα γίνει σαν λάσπη, και στη συνέχεια θα γίνει πιο λεπτόρευστο και απαλό. Συνολικά θα χρειαστείτε τουλάχιστον μισή ώρα για να πάρετε ένα απαλό ταχίνι. Μπορείτε να προσθέσετε μία κουταλιά λάδι για να αλεστεί πιο γρήγορα και μην ξεχάσετε να ξεκουράσετε το μίξερ αν δείτε ότι πάει να υπερθερμανθεί.
  • Προαιρετικά, προσθέστε μία πρέζα κανέλα ή κάποιο άλλο μπαχαρικό της προτίμησής σας.
  • Αδειάστε το σε βάζο και φυλάξτε το σε δροσερό και σκιερό μέρος. Το καλοκαίρι ίσως είναι προτιμότερο να το φυλάξετε στο ψυγείο αν το σπίτι σας ειναι πολύ ζεστό.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share