Το κόλπο για απίστευτη γεύση: Το μυστικό για τις πιο ζουμερές χοιρινές μπριζόλες στον φούρνο
Ζουμερές και μαλακές μπριζόλες ψημένες στον φούρνο
Δεν είναι ανάγκη να έχετε κάποια πανάκριβη ψησταριά για να απολαύσετε μια ζουμερή μπριζόλα. Το μυστικό για μια υπέροχη μπριζόλα είναι η σωστή προετοιμασία και το σωστό μαρινάρισμα για να γίνει μαλακή και να έχει λαχταριστή γεύση.
Παράλληλα, δείτε πως θα φτιάξετε πικάντικες χοιρινές μπριζόλες με ζεστή ρυζοσαλάτα.
Όλα τα κόλπα για να αποκτήσει η μπριζόλα μια απίστευτη γεύση
Όλες οι οδηγίες:
-
Για να ψηθεί σωστά η μπριζόλα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
-
Καρυκεύστε τη μπριζόλα . Σε ένα μπολ αναμείξτε χοντρό αλάτι γιατί αναδεικνύει τη γεύση, ελαιόλαδο , φρέσκο αλεσμένο μαύρο πιπέρι, χυμό ενός λεμονιού και λίγο σκόρδο ή πάπρικα ( προαιρετικά). Περάστε με το χέρι σας ή με ένα πινέλο καλά και τις δύο πλευρές της μπριζόλας ώστε τα υλικά να πάνε παντού. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε και ρίγανη.
-
Αν έχετε χρόνο αφήστε το μαριναρισμένο κρέας στην άκρη για μερικές ώρες. Θα μαλακώσει και θα είναι πιο νόστιμη.
Ειδικότερα θα χρειαστείτε:
- 4 μπριζόλες
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα (προαιρετικά)
- 1 κουταλιά βούτυρο
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- σκόρδο δύο σκελίδες ή μισό κουταλάκι του γλυκού σε σκόνη
- χυμός 1 λεμονιού ( αν σας αρέσει το λεμόνι προσθέτετε κι άλλο)
- ρίγανη ( προαιρετικά)
Εκτέλεση
Στεγνώστε τις μπριζόλες με χαρτί και πασπαλίστε και τις δύο πλευρές με όλα τα υλικά. Σε ένα ταψί απλώνετε αντικολλητικό χαρτί , τοποθετείτε τις μπριζόλες , ρίχνετε λίγο νερό που έχετε ανακατέψει με την μαρινάδα που έχει περισσέψει, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε χαμηλή φωτιά ( 170 C) για περίπου 1,5 με 2 ώρες ( ανάλογα με τον φούρνο). Μόλις είναι έτοιμες σερβίρετε τις μπριζόλες και τις απολαμβάνετε όσο είναι ζεστές.
Πηγή: i-diakopes.gr