Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Σαρακοστιανή συνταγή: Λαχταριστά νηστίσιμα μπιφτέκια γαρίδας

Πεντανόστιμα και... επίκαιρα!

15 Μαρτίου 2022 09:11
Σαρακοστιανή συνταγή: Λαχταριστά νηστίσιμα μπιφτέκια γαρίδας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπιφτέκια γαρίδας νηστίσιμα: Συνταγή για μπιφτέκια γαρίδας νηστίσιμα με μπαλσάμικο, φρέσκο κρεμμύδι και μερικά ακόμη απλά υλικά για την περίοδο της νηστείας.

Η συνταγή είναι της Λένας Χριστοπούλου.

Το μυστικό για τα μπιφτέκια: Το καλύτερο υλικό για την γεύση και την υφή – Δεν είναι η φρυγανιά!

Υλικά

Γαρίδες 1 κιλό μικρές
Κρεμμυδι 1/2 κούπα φρέσκα
Σκορδο 1 σκελίδα
Ψωμί 200 γραμμάρια ψίχα
Βασιλικός 1 κουταλιά της σούπας ξερός
Άνηθος Κατά βούληση
Μπαλσάμικο 1 κουταλιά της σούπας
Σπορέλαιο 2 κουταλιές της σούπας
Αλατι Κατά βούληση
Πιπέρι Κατά βούληση

Για την επάλειψη

Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις Αρκετό

μπιφτεκια-γαριδασ

Σας έχουμε την ιδανική συνταγή για την νηστεία αλλά και για κάθε περίοδο νηστείας σε αυτή την χώρα. Μία συνταγή που μοσχοβολάει θάλασσα και ξεχειλίζει από νοστιμιά. Θα φτιάξουμε μπιφτέκια γαρίδας νηστίσιμα με μπαλσάμικο, φρέσκο κρεμμύδι, σκόρδο, βασιλικό, ψίχα από ψωμί και μερικά ακόμη απλά υλικά.

Είναι πεντανόστιμα μπιφτέκια γαρίδας νηστίσιμα που θα ζήλευαν πολλοί ιδιοκτήτες ουζερί και ψαροταβέρνων. Αυτά τα μπιφτέκια γαρίδας νηστίσιμα είναι ιδανικά για την νηστεία, το μενού της Καθαράς Δευτέρας ενώ είναι και ο απόλυτος μεζές για το ουζάκι και το τσιπουράκι μας. Το πιο λαχταριστό φαγητό με γαρίδες.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα μπιφτέκια γαρίδας νηστίσιμα:

Εκτέλεση για τα μπιφτέκια γαρίδας

Στην αρχή αλέθουμε τις γαρίδες στο πολυμίξερ μαζί με το σπορέλαιο και το μπαλσάμικο. Τις αλέθουμε σιγά σιγά, γιατί δεν θέλουμε να γίνουν εντελώς λιώμα αλλά να είναι κάπως σφιχτές.

Στην συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα τα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το σκόρδο τριμμένο, την ψίχα ψωμιού τριμμένη, τον ξερό βασιλικό, τον άνηθο ψιλοκομμένο, το αλάτι και το πιπέρι. Ξεκινάμε να ζυμώνουμε το μείγμα μας. Θέλουμε το μείγμα να είναι κάπως σφιχτό έτσι ώστε να μην διαλυθούν τα μπιφτέκια στο τηγάνι.

Γι’ αυτόν τον λόγο μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε επιπλέον ψίχα ψωμιού και κατά το πλάσιμο βρέχουμε τα χέρια μας με λίγο νερό για να γίνουν αφράτα.

Αφού η ζύμη μας είναι έτοιμη την βάζουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο και στην συνέχεια πλάθουμε την ζύμη σε μπιφτέκια. Αλευρώνουμε τα μπιφτέκια μας από όλες τις πλευρές και τα τηγανίζουμε. Τα συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες ή τα φτιάχνουμε σαν μπέργκερ.

Tips για τα μπιφτέκια γαρίδας νηστίσιμα

Αντί για γαρίδες μικρές μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 1 κιλό γαρίδες κατεψυγμένες. Δεν χρειάζονται πολύ ώρα τηγάνισμα, γίνονται γρήγορα.

Πηγή: daddy-cool.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share