Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Το μυστικό για τα μπιφτέκια: Το καλύτερο υλικό για την γεύση και την υφή – Δεν είναι η φρυγανιά!

Το απόλυτο κόλπο για να γίνουν νόστιμα και αφράτα

14 Μαρτίου 2022 13:20
Το μυστικό για τα μπιφτέκια: Το καλύτερο υλικό για την γεύση και την υφή – Δεν είναι η φρυγανιά!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά είναι τα μπιφτέκια. Αν θα βγουν επιτυχημένα, αυτό εξαρτάται από την στιγμή που θα αρχίσουμε να φτιάχνουμε το μείγμα και αν θα βάλουμε φρυγανιά. Αυτό είναι ένα υλικό που ίσως δεν βοηθάει.

Το μυστικό στην επιλογή του κιμά: Η συνταγή για τα πιο νόστιμα και ζουμερά μπιφτέκια γεμιστά με τυρί κρέμα

Ένα από τα… μυστικά είναι αυτό της μουσκεμένης ψίχας από μπαγιάτικο ψωμί στο μπιφτέκι, τόσο στη γεύση όσο και στην υφή του τελικού αποτελέσματος. Ειδικά μια και στους αντίστοιχους πειραματισμούς που είχαμε κάνει προ τετραετίας για τον κεφτέ, δεν υπάρχει καμία ουσιαστική διαφορά σε σχέση με την τριμμένη φρυγανιά ή γαλέτα, που είναι και το πιο πρακτικό και εύκολο υλικό, με ένα άλλο φοβερό κόλπο να απογειώνει το κρέας.

Εδώ ο ρόλος της μουσκεμένης και στυμμένης ψίχας στο μπιφτέκι είναι να προσφέρει υγρασία κατά το ψήσιμο και έτσι το αποτέλεσμα είναι σαφώς καλύτερο απ’ ότι αν βάλουμε γαλέτα.

Η συνταγή για μπιφτέκια κοτόπουλο και το μυστικό με το κάρυ

μπιφτεκια-συνταγη

Μια λαχταριστή συνταγή για ζουμερά μπιφτέκια κοτόπουλο και ρυζάκι με κάρυ που σίγουρα θα σας τρέχουν τα σάλια.

Υλικά (Για 8-10 μεγάλα μπιφτέκια)

  • 1 κιλό κιμά από κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/2 πιπεριά φλωρίνης
  • 1//2 πιπεριά κίτρινη
  • 1 καρότο τριμμένο
  • Λίγο δυόσμο
  • Λίγο μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κουταλιά του γλυκού γεμάτη Κάρυ
  • 3 φέτες ψωμί μουλιασμένο
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • κεφαλοτύρι τριμμένο 1/2 κούπα (προαιρετικά)
  • 1 μικρή τριμμένη ντομάτα

Εκτέλεση

  • Βάζουμε στο μούλτι την πιπεριά , τη ντομάτα το κρεμμύδι, το καρότο,τα μαϊντανό το δυόσμο και το ελαιόλαδο και τα πολτοποιούμε.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το αλάτι, το πιπέρι, το κάρυ, το ψωμί βρεγμένο και το μείγμα που πολτοποιήσαμε.
  • Τέλος προσθέτουμε το κεφαλοτύρι (προαιρετικά)
  • Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί να ενωθούν, εάν η ζύμη κολλάει στα χέρια μας προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμα.
  • Το αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει η ζύμη περίπου μια ώρα.
  • Το βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε τα μπιφτέκια.
  • Τα περνάμε με ένα πινέλο με ελαιόλαδο για να μην κολλάνε κατά το ψήσιμο.
  • Ψήνουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share