Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Η ώρα της λιγούρας: Λαχταριστά γεμιστά σοκολατάκια με ζαχαρούχο γάλα

Νοστιμότατα!

8 Μαρτίου 2022 20:40
Η ώρα της λιγούρας: Λαχταριστά γεμιστά σοκολατάκια με ζαχαρούχο γάλα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ενώστε ζαχαρούχο γάλα με σοκολάτα και βρείτε μαλακές φόρμες σιλικόνης. Πάρτε τα κεράσια από το cherry brandy και βυθίστε τα στο σοκολατένιο fudge.

Ή βάλτε το μίγμα σε κορνέ. Ή σε ταψάκι. Ή πάρτε δύο κουτάλια και αυτοσχεδιάστε. Πασπαλίστε με κακάο και θα κρύψετε κάθε ατέλεια.

Υλικά

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 400γρ σοκολάτα κουβερτούρα, πάνω από 50% κακάο
  • κερασάκια από το λικέρ κεράσι
  • κακάο για άχνισμα

Μέθοδος εκτέλεσης

Ψιλοκόβουμε την σοκολάτα με μαχαίρι, πάνω σε ξύλο κοπής.

Ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί το ζαχαρούχο γάλα (βάλτε μια κατσαρόλα με λίγο νερό στη φωτιά και πάνω της στερεώστε ένα γυάλινο ή μεταλλικό μπολ, ώστε να μην ακουμπά στο νερό). Όταν ζεσταθεί αρκετά, να το νιώθουμε ζεστό όταν βάλουμε το δάχτυλό μας, ρίχνουμε μέσα την λεπτοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιογενές μίγμα.

Βάζουμε το μίγμα σε κορνέ και γεμίζουμε μαλακές φόρμες σιλικόνης. Στο βίντεο θα δείτε αναλυτικές οδηγίες. Παγώνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες και ξεφορμάρουμε. Διατηρούμε τα σοκολατάκια στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο, για να μην πάρουν υγρασία και μυρωδιά. Τα φέρνουμε σε θερμοκρασία δωματίου μισή ώρα πριν τα σερβίρουμε. Πασπαλίζουμε με κακάο, γιατί είναι χαριτωμένο και κρύβει ατέλειες, πριν τα σερβίρουμε.

Γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα - Η παγωμένη απόλαυση που θα λατρέψετε

Φτιάξτε το πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα κι άλλα 9 υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη και λαχταριστή συνταγή που σίγουρα θα λατρέψετε. Σε περίπτωση όμως, που θέλετε κάτι πιο ανάλαφρο, δείτε εδώ το γλυκό με τον ζελέ.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 250 γρ μαργαρίνη
  • 2 κουβερτούρες
  • 5 κουταλιές σούπας κορν-φλάουρ
  • 1 γάλα εβαπορέ μεγάλο
  • 1 ποτήρι νερό μεγάλο
  • 5 κουταλιές γλυκού ζάχαρη
  • 2 πακέτα πτι-μπερ μπισκότα

Για τη σαντιγί

  • 1 φυτική σαντιγί κονσέρβα
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 1 βανίλια

Πως το κάνουμε:

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και τις κουβερτούρες να λιώσουν. Διαλύουμε το κορν-φλάουρ σε λίγο γάλα, το ρίχνουμε και ανακατεύουμε καλά. Μετά το γάλα και το νερό, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς.
  • Αφού βγάλουμε τη κατσαρόλα από το μάτι, ρίχνουμε τα μπισκότα θρυμματισμένα και τα ανακατεύουμε στο σοκολατένιο μείγμα. Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί με το ζαχαρούχο και τη βανίλια με μίξερ.
  • Σε ένα τάπερ ή ταψί στρώνουμε το σοκολατένιο μείγμα και από πάνω τη σαντιγί και το τοποθετούμε στο ψυγείο να πήξει καλά.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share