Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

To Cheesecake του τεμπέλη: Έτοιμο μέσα σε 5'

θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας!

1 Μαρτίου 2022 19:32
To Cheesecake του τεμπέλη: Έτοιμο μέσα σε 5'
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το πιο γρήγορο και εύκολο cheesecake χωρίς ψήσιμο, έτοιμο μέσα σε 5 λεπτά. Η συνταγή που θα σε συναρπάσει και θα σε κάνει να γλείφεις και τα δάχτυλα σου. Παράλληλα, ανακάλυψε πως θα φτιάξεις σοκολατογλυκό με μπισκοτένια βάση μόνο με 5 υλικά.

Υλικά

Για τη βάση:

• 250 γραμ. μπισκότα digestive
• 100 γραμ. βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου

Για την κρέμα:

• 250 γραμ. κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
• 100 γραμ. ζάχαρη άχνη
• 300 γραμ. τυρί κρέμα
• 1 λεμόνι (ξύσμα)

Για τη σάλτσα βύσσινο:

• 1 συσκευασία κομπόστα βύσσινο
• 1½ κ.σ. κορν φλάουρ

 To Cheescake του τεμπέλη: Έτοιμο μέσα σε 5'

Εκτέλεση

  • Η συνταγή για εύκολο cheesecake χωρίς ψήσιμο με σάλτσα βύσσινο είναι μία υπέροχη παραλλαγή από αυτή που έχετε συνηθίσει. Γευστικό και δροσερό, με υφή εξαιρετική. Αλέθουμε τα μπισκότα στο μίξερ και τα κάνουμε σκόνη. Τα μεταφέρουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο και με τα δάχτυλα τα ψιχουλιάζουμε να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος.
  • Σε φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ. βουτυρωμένη στρώνουμε το μείγμα μπισκότου και το πατάμε καλά με την ανάποδη του κουταλιού να κολλήσει και να ισιώσει η επιφάνειά του. Ψήνουμε το μπισκότο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10΄. Το αφήνουμε να κρυώσει. Εναλλακτικά, μπορείτε να στρώσετε τη βάση μπισκότου στην φόρμα και αντί να το ψήσετε, απλά παγώστε το στο ψυγείο μέχρι να σφίξει και να σταθεροποιηθεί.

Η κρέμα του cheesecake:

Στο μεταξύ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε ελαφριά σαντιγί (όχι πολύ χτύπημα γιατί θα σφίξει). Προσθέτουμε το ξύσμα και το φρέσκο τυρί κρέμα και απαλά τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα να ενωθούν. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στο ψημένο και κρύο πλέον μπισκότο. Τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.

Η σάλτσα βύσσινο:

Στραγγίζουμε τα βύσσινα. Βάζουμε σε κατσαρολάκι το χυμό από το βύσσινο με το κορν φλάουρ και ανακατεύοντάς το συνέχεια με σύρμα το αφήνουμε να δέσει για 2 – 3 λεπτά. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα στραγγισμένα βύσσινα. Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει. Την απλώνουμε στο παγωμένο cheesecake. Παγώνουμε στο ψυγείο περίπου 30 λεπτά.

Πηγή: healthweb.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share