Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Το απόλυτο κολατσιό: Υγιεινά και θρεπτικά κουλουράκια με 4 υλικά

Για μικρούς και μεγάλους!

22 Φεβρουαρίου 2022 12:09
Το απόλυτο κολατσιό: Υγιεινά και θρεπτικά κουλουράκια με 4 υλικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολύ νόστιμα, υγιεινά και με λίγα υλικά κουλουράκια που τρώγονται το πρωί ή σαν σνακ στο γραφείο!! Είναι δυναμωτικά και τα παιδιά θα τα λατρέψουν! Μπορείτε να τα παίρνετε παντού μαζί σας!

Δείτε επίσης: Κουλουράκια της τεμπέλας: Εύκολα χωρίς ζύμωμα και πλάσιμο - Έτοιμα σε 20 λεπτά

Υλικά

  • Βρώμη 120gr νιφάδες
  • Μέλι 120gr
  • Ταχίνι 100gr
  • Καρύδια 50gr ή αμύγδαλα

Δείτε την εκτέλεση στο video:

Η συνταγή της γιαγιάς για αφράτα κουλουράκια πορτοκαλιού

Τα κουλουράκια πορτοκαλιού είναι η συνταγή της γιαγιάς. Μία φορά το μήνα φτιάχνει τρεις δόσεις και μας τα μοιράζει σε ταπεράκια. Δεν υπάρχουν γευστικότερα και πιο μαλακά κουλουράκια!!!

Εμείς δεν τα πλάθουμε κουλουράκια, αλλά τους δίνουμε το σχήμα που κάνουμε στα μελομακάρονα. Τα κάνουμε κυλινδρικά και όχι πλακουτσά, αλλά κατά το ψήσιμο απλώνουν και παίρνουν το σχήμα που βλέπετε στη φωτογραφία. Εσείς μπορείτε να τους δώσετε το σχήμα που θέλετε. Είναι ιδανικά για τα παιδιά, ή για τις ώρες του γραφείου.

Με την ευκαιρία δείτε κι αυτό: Κουλουράκια της τεμπέλας: Εύκολα και γρήγορα χωρίς ζύμωμα και πλάσιμο, έτοιμα σε 20 λεπτά

Τα υλικά μας

  • 1 δόση βγαίνουν περίπου 55 κομμάτια
  • 1 ποτήρι νερού λάδι
  • 1 ποτήρι νερού ζάχαρη και 3-4 κουταλιές σ. ακόμα
  • 1 ποτήρι νερού χυμό από φρέσκα πορτοκάλια
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 1/2 κουταλάκι αμμωνία
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κιλό αλεύρι περίπου

κουλουράκια συνταγή

Εκτέλεση

Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ για 5-6 λεπτά. Κατόπιν διαλύουμε τη σόδα και την αμμωνία στο χυμό πορτοκαλιού και το ρίχνουμε στον κάδο. Προσθέτουμε και την κανέλα. Αλλάζουμε τα χτυπητήρια στο μίξερ και βάζουμε αυτά που είναι για ζύμες. Το αλεύρι το έχουμε κοσκινίσει και έχουμε μέσα ανακατώσει το μπέικιν πάουντερ.

Ενώ συνεχίζει να κτυπά το μίξερ, ρίχνουμε το αλεύρι σταδιακά έως ότου πήξει λίγο. Σταματάμε να χτυπάμε με το μίξερ και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, ενώ συνεχίζουμε να ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι.

Όταν αρχίσει και γίνεται ζύμη, ανακατεύουμε πλέον με τα χέρια, φέρνοντας τη ζύμη προς τα μέσα, χωρίς να ζυμώνουμε. Σταματάμε όταν η ζύμη γίνει εύπλαστη και μαλακή τόσο, όσο που να μην κολλά στα χέρια. Αφήνουμε να σταθεί πάνω από μία ώρα και τη σκεπάζουμε με πετσέτα κουζίνας.

Απλώνουμε στα ταψιά λαδόκολλα και την αλείφουμε ελαφρά με λάδι. Πλάθουμε κυλινδρικά σε μέγεθος μελομακάρονου, ή σε κουλουράκια και τα τοποθετούμε στο ταψί. Όχι πολύ κοντά το ένα με το άλλο, γιατί φουσκώνουν και απλώνουν.
Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 περίπου λεπτά.

Πρέπει να ροδίσουν καλά. Κανονικά, όταν έχουν ροδίσει επάνω, έχουν αντίστοιχα ροδίσει και από κάτω. Για να σιγουρευτούμε, ανασηκώνουμε ένα κουλουράκι με ένα πιρούνι και ελέγχουμε. Αν είναι άψητο αποκάτω, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε για λίγο το ψήσιμο.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share