Κυριακή, 09 Μαΐου 2021

Κουλουράκια της τεμπέλας: Εύκολα και γρήγορα χωρίς ζύμωμα και πλάσιμο, έτοιμα σε 20 λεπτά

Θα σας τρέχουν τα σάλια!

15 Φεβρουαρίου 2021 13:45
Κουλουράκια της τεμπέλας: Εύκολα και γρήγορα χωρίς ζύμωμα και πλάσιμο, έτοιμα σε 20 λεπτά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κουλουράκια: Θέλετε να κάνετε ένα εύκολο, γρήγορο, οικονομικό και γευστικό γλυκό για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας; Το πιο εύκολο γλυκό που μπορείτε να φτιάξετε, δεν είναι άλλο από τα κουλουράκια. Ιδιαίτερα, εφόσον είστε λάτρεις του πορτοκαλιού, θα πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε τη συγκεκριμένη συνταγή. Παράλληλα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε και άλλη μια συνταγή για τηγανίτες με μέλι και κανέλα.

Τα υλικά της συνταγής

  • 1 αυγό
  • 1 ποτήρι σπορέλαιο
  • 1,5 μισή ποτήρι ζάχαρη
  • Μισό ποτήρι γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιών
  • Ξύσμα 2 πορτοκαλιών
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • 4,5 μισή ποτήρια αλεύρι

Η διαδικασία εκτέλεσης της συνταγής

  • Βάζουμε στο μπολ το αυγωτή ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα
  • Ρίχνουμε το γιαουρτιού σπορέλαιο, το ξυσμάτων χυμό και ανακατεύουμε, με σύρμα.
  • Συνεχίζουμε ρίχνουμε το μπέικιν – βανίλια και ανακατεύουμε με σύρμα.
  • Τέλος ρίχνουμε 2 ποτήρια αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
  • Συνεχίζουμε ρίχνουμε λίγο-λίγο το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε λαδόκολλά στο ταψί και μένα κουτάλι βουτώντας το σε λαδί παίρνουμε μίγμα και το βάζουμε στην λαδόκολλά.
  • Τα διορθώνουμε λίγο με το χέρι.
  • Όταν τα τελειώσουμε όλα ρίχνουμε πάνω τους ζάχαρη.
  • Στην συνέχεια τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίους προθέρμανσης αντιστάρ μεσαία σχάρα για 15 λεπτά (σ.σ. φυσικά ανάλογα, με τον φούρνο)

Συνταγή για μπισκότα

Κουλουράκια με άρωμα πορτοκαλιού και κανέλας

Κουλουράκια: Το Athensmagazine.gr βρήκε μια τέλεια συνταγή για κουλουράκια με άρωμα πορτοκαλιού και κανέλας σαν αυτά που μας έφτιαχνε η γιαγιά μας όταν είμασταν μικροί. Παράλληλα εκτός από αυτή την συνταγή σας προτείνουμε να δοκιμάσετε και άλλη μια συνταγή για κουλουράκια μήλου χωρίς ζάχαρη.

Υλικά

  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1-1,5 κουταλιά της σούπας κανέλα
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού (από βιολογικά ή αράντιστα πορτοκάλια από τον κήπο σας…)
  • 1 κουταλάκι γλυκού σόδα (σκόνη)
  • περίπου 900 γρ. αλεύρι
  • σουσάμι(προαιρετικά)

Συνταγή για κουλουράκια με άρωμα πορτοκαλιού και κανέλα

Εκτέλεση

  • Αναμιγνύουμε το λάδι, το χυμό και διαλύουμε μέσα στο μίγμα τη ζάχαρη, την κανέλα, το ξύσμα και τη σόδα.
  • Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη ούτε πολύ μαλακή ούτε πολύ σκληρή.
  • Πλάθουμε σε κουλουράκια και τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
  • Η γεύση τους απογειώνεται αν αφού πλάσετε τα κουλουράκια τα αλείψετε με πινέλο με λίγο νερό και τα βουτήξετε σε μπολ με σουσάμι ώστε να κολλήσει καλά το σουσάμι και τα φουρνίσετε…
  • Καλή επιτυχία!!!

Πηγή: daddy-cool.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share