Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021

Φτιάξτε κουλουράκια μήλου χωρίς… ζάχαρη

Για κάθε ώρα της ημέρας

25 Ιανουαρίου 2021 11:51
Φτιάξτε κουλουράκια μήλου χωρίς… ζάχαρη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κουλουράκια: Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια τέλεια συνταγή για κουλουράκια μήλου χωρίς ζάχαρη που θα σας τρέχουν τα σάλια. Τα κουλουράκια μπορεί να φαγωθούν οποιαδήποτε ώρα της ημέρας γι’ αυτό καλό είναι να φτιάχνονται από αγνά υλικά.

Σήμερα σας προτείνουμε να φτιάξετε κουλουράκια μήλου χωρίς ζάχαρη. Θα ξετρελαθείτε από τη γεύση τους. Παράλληλα σας προτείνουμε και άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για αφράτα κουλουράκια πορτοκαλιού, η τέλεια συνταγή της γιαγιάς!

Υλικά:

  • 2 μήλα κόκκινα
  • 3/4 ποτηριού του κρασιού ελαιόλαδο
  • 2 ποτήρια του κρασιού περίπου αλεύρι φαρινάπ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 2 κουτ. γλυκού μέλι
  • 1/2 ποτήρι του κρασιού καρύδια ψιλοκομμένα (προαιρ.)

Συνταγή για κουλουράκια μήλου χωρίς ζάχαρη

Κουλουράκια: Εκτέλεση

  • Αφού αφαιρέσουμε τη φλούδα τους, τρίβουμε τα μήλα στον τρίφτη και τα τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι με 5 κουτ. σούπας νερό. Τα βράζουμε για περίπου 10 λεπτά έως ότου πολτοποιηθούν.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μέλι και την κανέλα και ανακατεύουμε.
  • Αφού αφήσουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, τα καρύδια και τέλος το αλεύρι και ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά.
  • Πλάθουμε κουλουράκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε και τα τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για περίπου 25 λεπτά.

Λαχταριστά κουλουράκια νουτέλας με 5 υλικά - Έτοιμα σε μόλις 10 λεπτά

Υπέροχα, λαχταριστά κουλουράκια με Nutella. Μια εύκολη συνταγή με 5 μόνο υλικά, έτοιμα σε 10 λεπτά για να τα απολαύσετε με το πρωϊνό γάλα ή με τον καφέ σας. Σε περίπτωση που δε θέλετε σοκολάτα, δείτε εδώ συνταγή για κουλουράκια μαστίχας.

Υλικά

  • 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 αυγό
  • 110 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 φλιτζάνι Nutella
  • 2 κ.σ. βούτυρο (φυτική μαργαρίνη)

συνταγή για κουλουράκια νουτέλας

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C και στρώστε στο ταψί του φούρνο μια λαδόκολλα.
  • Βάλτε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι σε ένα μίξερ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν . Προσθέστε σταδιακά και το αλεύρι και συνεχίζετε να χτυπάτε με το “γάντζο” του μίξερ για 2-3′ ακόμα.
  • Επειδή η ζύμη θα είναι ελαφρώς κολλώδης, βρέξτε τα χέρια σας και πλάστε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού, τα πιέζετε ελαφρά και τα τοποθετείτε στη λαδόκολλα στο ταψί με 2,5 εκ. διάστημα μεταξύ τους.
  • Ψήστε για 10-12 λεπτά. Βγάζετε από φούρνο τα αφήνετε να κρυώσουν μέσα στο ταψί για 5′, μετά τα βγάζετε και τα απολαμβάνετε.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share