Θα σας τρέξουν τα σάλια: Το πιο πρωτότυπο και λαχταριστό γλυκό ψυγείου με bueno
Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!
10 Φεβρουαρίου 2022 10:51
Από ATHENSMAGAZINE TEAM
Οι λάτρεις της σοκολάτας και των φουντουκιών θα λατρέψουν αυτό το γλυκό ψυγείου με KinderBueno. Στην Αμερική χρησιμοποιείται ο όρος τράιφλ για να περιγράψει ένα εύκολο γλυκό, αλλά εμείς το λέμε απλά… γλυκό ψυγείου! Όπως και να το πείτε όμως, πρόκειται για ένα φανταστικό και πολύ γευστικό γλυκό με μπισκότα, πραλίναφουντουκιού, σοκολάτα και κίντερ μπουένο. Αν πάλι είστε λάτρεις των πιο παραδοσιακών γεύσεων, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε το τέλειο πολίτικο εκμέκ. Πάρτε χαρτί και μολύβι και γράψτε τη συνταγή!
Για το γλυκό ψυγείου με KInder Bueno θα χρειαστείτε
1/2 φλιτζ. γάλα πλήρες (για να βουτήξετε τα μπισκότα)
Kinder Bueno σε κομμάτια για το τελείωμα από πάνω
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέστε το γάλα και το ζαχαρούχο γάλα. Ύστερα προσθέστε του κρόκους αφού τους περάσετε πρώτα από ένα σουρωτήρι. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας ελαφρώς, μέχρι το μείγμα να γίνει πηχτό και κρεμώδες. Τότε το αφήνετε στην άκρη για να κρυώσει.
Προσθέστε στο μείγμα σας 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε το απαλά με έναν αυγοδάρτη.
Αναμείξτε καλά τη λιωμένη σοκολάτα με την πραλίνα φουντουκιού και ύστερα προσθέστε ανακατεύοντας ελαφρά το τρίτο φλιτζάνι με την κρέμα γάλακτος. Αφήστε το μείγμα σας στην άκρη.
Βουτήξτε τα μπισκότα πτι μπερ στο γάλα που είχατε για το λόγο αυτό και ύστερα ξεκινήστε το στήσιμο του γλυκού σας. Ξεκινήστε με μια βάση μπισκότων. Ύστερα μια στρώση από το μείγμα σοκολάτας και πραλίνας, μία ακόμη στρώση μπισκότα και τελειώνετε με μια στρώση από το μείγμα με το ζαχαρούχο. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για μία ακόμη φορά ακριβώς με τη σειρά που το κάνατε και πριν.
Γαρνίρετε σε όλη την κορυφή του γλυκού με κομμάτια Kinder Bueno και βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρετε.