Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πανεύκολο φραουλένιο γλυκό ψυγείου χωρίς ενοχές

«Κόλαση»

21 Ιανουαρίου 2022 13:50
Πανεύκολο φραουλένιο γλυκό ψυγείου χωρίς ενοχές
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πανεύκολο φραουλένιο γλυκό ψυγείου χωρίς ενοχές με κέικ που μας περίσσεψε και χωρίς ζάχαρη για αυτή την συνταγή. Γίνεται σε ταψάκι ή σε ποτηράκια μπολάκια όπως θέλετε. Επίσης, δείτε την συνταγή για ένα λεμονάτο δροσερό γλυκό ψυγείου με 4 υλικά, με το «μυστικό» να βρίσκεται στο ζαχαρούχο γάλα, που θα σας αφήσει με ανοιχτό το στόμα για την επόμενη κουταλιά!

Υλικά:

  • Μερικές φέτες κέικ που περίσσεψαν μπορεί να είναι και λίγο ξερό ακόμη καλύτερα
  • 1 φακελάκι κρέμα βανίλια άγλυκο, τύπου αραβοσίτου
  • 1 φακελάκι ζελέ φράουλα χωρίς ζάχαρη
  • 500 ml νερό
  • 500 ml γάλα
  • 1 σφηνάκι ρούμι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού στέβια ή άλλο υποκατάστατο
  • 5-6 μεγάλες φράουλες σε φέτες

Φραουλένιο γλυκό ψυγείου

Εκτέλεση:

  1. Στρώνουμε το τάπερ μας με φέτες του κέικ περίπου 3 εκατοστά πάχος αν θέλετε κάνετε και πιο λεπτές φέτες ανάλογα με την προτίμηση. Αφού στρώσουμε το κέικ ραντίζουμε με το ρούμι και αφήνουμε στην άκρη
  2. Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολακι ίσα να ζεσταθεί και ρίχνουμε την σκόνη διαλειμμένη με λίγο νεράκι. και ένα κουταλάκι στέβια (ακολουθήστε τις οδηγίες του πακέτου) και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει κρέμα.
  3. Αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει και βάζουμε πάνω από το κέικ μας. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και βάζουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  4. Έπειτα ζεστάνουμε το νερό ρίχνουμε το φακελάκι ζελέ και το ένα κουταλάκι στέβια ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί το ζελέ και αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει. έπειτα βάζουμε στο τάπερ πάνω από την κρέμα πολύ προσεκτικά να μην σπάσουμε την πέτσα της κρέμας. τέλος βάζουμε τις φέτες φράουλας και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 3-4 ώρες να δέσει το ζελέ καλά.
  5. Διατηρήστε στο ψυγείο έως μια εβδομάδα. είναι υπέροχο με έναν καφέ στο μπαλκόνι. καλή επιτυχία!

Πηγή: cookpad.com

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share