Κυριακή, 22 Μαΐου 2022

Κόλαση: Τούρτα δίχρωμη με μπισκότα, ζαχαρούχο γάλα και μερέντα

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας

16 Ιανουαρίου 2022 18:12
Κόλαση: Τούρτα δίχρωμη με μπισκότα, ζαχαρούχο γάλα και μερέντα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε εύκολα, γρήγορα και απλά, λαχταριστή τούρτα σε δύο χρώματα, που θα... κολάσει ακόμη και τους πιο φανατικούς της διατροφής. Τα μπισκότα, το ζαχαρούχο γάλα και η μερέντα υπόσχονται σίγουρη επιτυχία!

Διαβάστε επίσης: "Κολασμένο" γλυκό ψυγείου εκλέρ με μόλις 5 υλικά

Υλικά

  • 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ

Για την σοκολατένια κρέμα

  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 βιτάμ 250 γρ
  • 6 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 6 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
  • 80 γρ κουβερτούρα
  • 1 κουτάλια σούπας γεμάτη μερεντα

Για την λευκή κρεμα

  • 1 κουτί Μορφατ από το ψυγείο
  • 1/ 2 κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • 1 βανίλια
  • Μερεντα για το στόλισμα

Η πιο απλή τούρτα που φτιάξατε ποτέ - Μόνο με 5 υλικά

τουρτα-γλυκο

Η τούρτα είναι ένα γλυκό που συνηθίζουμε να αγοράζουμε έτοιμο, λόγω της χρονοβόρας διαδικασίας που χρειάζεται για τη παρασκευή του. Μιας και η χριστουγεννιάτικη νηστεία ξεκίνησε, δοκιμάστε αυτή τη συνταγή για νηστίσιμη τούρτα.

Υπάρχουν, όμως, συνταγές για τούρτες που απαιτούν λίγα υλικά και ελαχιστο χρόνο, όπως αυτή η τούρτα με γκοφρέτα.

Υλικά

  • 6-7 γκοφρέτες
  • 400 γρ. λευκή κουβερτούρα
  • 120 ml γάλα
  • 100 γρ. αμύγδαλα με τη φλούδα, καβουρδισμένα
  • 360 ml φυτική κρέμα γάλακτος 20% λιπαρά

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε μπεν μαρί τις σπασμένες γκοφρέτες για 1-2 λεπτά, μέχρι να λιώσει η εξωτερική επικάλυψή τους. Με μαρίζ ή κουτάλα, ανακατεύουμε καλά και σπάμε τα μεγάλα κομμάτια. Απλώνουμε το μείγμα στη βάση μιας φόρμας με αποσπώμενο πάτο, διαμέτρου 26 εκ., στην οποία έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  • Στο μπολ που χρησιμοποιήσαμε για μπεν μαρί βάζουμε την κουβερτούρα και το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι τα δύο υλικά να ενσωματωθούν. Αφήνουμε να κρυώσουν για 15 λεπτά.
  • Πολτοποιούμε τα αμύγδαλα στο μούλτι μέχρι να γίνουν πάστα, για περίπου 1 λεπτό. Κάνουμε μια παύση για 2 λεπτά και ξαναχτυπάμε για άλλο 1 λεπτό μέχρι να έχουμε μια υφή σαν φυστικοβούτυρο με κομματάκια.
  • Χτυπάμε τη φυτική κρέμα στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Ενσωματώνουμε τη σοκολάτα (η οποία έχει έρθει στη θερμοκρασία δωματίου) και την πάστα από τα αμύγδαλα, ομογενοποιούμε, μεταφέρουμε στη φόρμα με τις γκοφρέτες και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες πριν σερβίρουμε.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share