Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πεντανόστιμα: Τα πιο εύκολα και ζουμερά μπιφτέκια γεμιστά με τυρί

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

10 Ιανουαρίου 2022 13:57
Πεντανόστιμα: Τα πιο εύκολα και ζουμερά μπιφτέκια γεμιστά με τυρί
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σήμερα φτιάχνουμε μια εναλλακτική συνταγή για τα μπιφτέκια και την απολαμβάνουν μικροί και μεγάλοι. Γεμιστά μπιφτέκια με τυρί σκέτο «όνειρο».

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως όποιος τα γευτεί θα σας ζητάει τη συνταγή.

Παράλληλα, δείτε εδώ τη συνταγή για μπιφτεκάκια της γιαγιάς που μοσχομυρίζουν σε όλη τη γειτονιά!

μπιφτέκια τυρί

Υλικά

  • 1 κιλό, μοσχαρίσιος κιμάς
  • 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 2 αυγά
  • 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουσκεμένο σε γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένο μαϊντανέ
  • 200 γρ. κίτρινο τυρί
  • ½ φλ. ελαιόαλδο

Εκτέλεση

Στραγγίζουμε το ψωμί με τα χέρια. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τον κιμά με το ψωμί και το κρεμμύδι μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Προσθέτουμε τα αυγά, 4 κουταλιές λάδι, το μαϊντανό και ζυμώνουμε. Αφήνετε το μείγμα του κιμά λίγες ώρες στο ψυγείο.

Κόβουμε το τυρί σε φέτες. Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τοποθετούμε ένα κομμάτι τυρί σε κάθε μπιφτέκι. Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.

Επιτέλους τα μάθαμε: Τα μυστικά για τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια

Ένα από τα διασημότερα φαγητά είναι τα μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο. Πώς όμως θα πετύχουν τα μπιφτέκια σας και στη γεύση και στην υφή; Πώς θα έχουν σωστή υγρασία και θα ψηθούν σωστά; Τα μυστικά για τέλεια μπιφτέκια στο φούρνο είναι εδώ.

Τα μυστικά για τα πιο ωραία μπιφτέκια στο φούρνο

-Διαλέγουμε το σωστό κρέας για τον κιμά. Τα πιο κατάλληλα για μπιφτέκια, κομμάτια μοσχαριού, είναι το καπάκι, η ελιά, η λάπα ή το στήθος, που έχουν λίγο λιπάκι, το οποίο δίνει νοστιμιά.

Αν προτιμάτε κιμά χωρίς λίπος, γιατί προσέχετε τη σιλουέτα σας, ζητήστε άπαχο κιμά και φτιάξτε αυτή τη συνταγή μου, τα μπιφτέκια super food με λαχανικά.

-Πάντα προσθέτουμε στον κιμά λίγο ξύδι. Αυτό σπάει τις ίνες του κιμά και κάνει πιο αφράτο το μείγμα του σε συνδυασμό με το ζύμωμα.

-Προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι με υγρά του, όπως και την ντομάτα με τα υγρά της. Τα υγρά τους είναι αυτά που θα δώσουν έξτρα νοστιμιά στα μπιφτέκια, θα τα κρατήσουν αφράτα, ζουμερά και μαλακά.

-Μετά το ζύμωμα, βάζουμε τον κιμά, σκεπασμένο, για μισή ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο. Όσο το μείγμα του κιμά θα κρυώνει, όλα τα αρώματα θα ενσωματωθούν με το κρέας, θα ενωθούν όλες οι γεύσεις, θα μαλακώσουν οι ίνες ακόμα περισσότερο και τα μπιφτέκια στο φούρνο θα γίνουν ακόμα πιο αφράτα.

-Εκτός από ψωμί, φρυγανιά ή αλεσμένο παξιμάδι, μπορούμε να βάλουμε στο μείγμα του κιμα για μπιφτέκια, νιφάδες βρώμης ή πίτουρο βρώμης.

-Το αυγό δεν είναι πάντα απαραίτητο στα μπιφτέκια. Το αυγό δίνει στον κιμά την ιδιότητα να κρατάει πιο εύκολα το σχήμα που θέλουμε να του δώσουμε. Βάζουμε αυγό, πχ σε ένα γεμιστό μπιφτέκι που δεν θέλουμε να μας ανοίξει στο ψήσιμο ή σε ενα ρολό κιμά που θέλουμε να κρατήσει σχήμα του. Χωρίς αυγό, τα μπιφτέκια γίνονται πολύ πιο ελαφριά στη γεύση και πολύ πιο αφράτα στο ψήσιμο.

-Προσθέτουμε τα λαχανικά της επιλογής μας. Ανάλογα με το τι μας αρέσει και προτιμάμε, μπορούμε να προσθέσουμε στο μπιφτέκι μας ψιλοτριμμένο καρότο, ψιλοτριμμένο κολοκύθι, ψιλοκομμένο ή αλεσμένο μανιτάρι.

Όλα αυτά θα δώσουν έξτρα γεύση και νοστιμιά στα μπιφτέκια μας καθώς και υγρασία που είναι απαραίτητη για να γίνουν τα μπιφτέκια αφράτα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share