Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Δροσερό και λαχταριστό γλυκό ψυγείου με κρέμα, ζελέ και μπανάνες

Εύκολο και γρήγορο!

9 Ιανουαρίου 2022 12:03
Δροσερό και λαχταριστό γλυκό ψυγείου με κρέμα, ζελέ και μπανάνες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νόστιμο, εύκολο και γρήγορο γλυκό ψυγείου με κρέμα, ζελέ και μπανάνες. Το τέλειο επιδόρπιο μετά το κυριακάτικο οικογενειακό γέυμα, για να ξετρελάνετε μικρούς και μεγάλους. Για έναν απόλυτα σοκολατένιο πειρασμό δοκιμάστε αυτό το γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και μπισκότα.

Υλικά

Για τη βάση μπισκότου

  • 1 φάκελος Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ
  • 100 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 φάκελος Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ

​Για την κρέμα

  • 1 φάκελος Άνθος Αραβοσίτου με Βρώμη με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 500 ml (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 45 γρ. (4-5 κουτ. σούπας) Καστανή Ζάχαρη Fytro
  • 5 γρ. (1 κουτ. σούπας) κονιάκ
  • 1 φάκελος Φρουί Ζελέ με γεύση Μπανάνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 2 μπανάνες

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζετε το Φρουί Ζελέ με γεύση Μπανάνα ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού, το αδειάζετε σε φόρμα και το βάζετε στο ψυγείο να πήξει ελαφρά.
  • Παρασκευάζετε το Άνθος Αραβοσίτου με Βρώμη με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου, προσθέτοντας και το κονιάκ.
  • Ετοιμάζετε τη βάση, σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ, προσθέτοντας και την Κουβερτούρα σε σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ.
  • Αφού παγώσει το ζελέ αρκετά, βάζετε τις μπανάνες κομμένες σε ροδέλες, απλώνετε από πάνω την κρέμα και μετά το μπισκότο.
  • Βάζετε το γλύκισμα στο ψυγείο 2-3 ώρες να παγώσει καλά. Βυθίζετε τη φόρμα σε ζεστό νερό για μισό λεπτό και ξεφορμάρετε αναποδογυρίζοντάς τη.

Πηγή: sintages-jotis.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share