Παραδεισένια συνταγή: Η τυρόπιτα φόρεσε τα γιορτινά της
θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας!
24 Δεκεμβρίου 2021 11:03
Από ATHENSMAGAZINE TEAM
Γιορτινό τραπέζι χωρίς την πιο διάσημη και αγαπημένη πίτα δεν γίνεται, για αυτό η καλύτερη συνταγή για χριστουγεννιάτικη τυρόπιτα, είναι ιδανική για να απογειώσετε το γεύμα σας. Πρόκειται για μία πίτα που όλοι θα λατρέψουν και θα ζητάνε και δεύτερο κομμάτι. Με την ευκαιρία δες εδώ πως θα επιλέξεις τη σωστή γαλοπούλα.
Σε ένα μπολ σπάμε με τα χέρια μας την φέτα και το ανθότυρο.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι, τα αυγά, το ψιλό σιμιγδάλι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθούν τα αυγά και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Για την Χριστουγεννιάτικη τυρόπιτα:
Παίρνουμε ένα ταψί 32×27 και το λαδώνουμε πολύ καλά με ελαιόλαδο. Στην συνέχεια στρώνουμε το πρώτο χωριάτικο φύλλο και το λαδώνουμε με ελαιόλαδο. Από πάνω στρώνουμε το δεύτερο χωριάτικο φύλλο και το λαδώνουμε με ελαιόλαδο. Από πάνω στρώνουμε το τρίτο χωριάτικο φύλλο και το λαδώνουμε με ελαιόλαδο.
Στην συνέχεια στρώνουμε την γέμιση με τα τυριά για να πάνε παντού. Πάνω από την γέμιση με τα τυριά στρώνουμε ακόμη 3 χωριάτικα φύλλα τα οποία τα λαδώνουμε και αυτά με ελαιόλαδο το καθένα ξεχωριστά όπως με τα τρία πρώτα φύλλα.
Στην συνέχεια διπλώνουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα και λαδώνουμε καλά την πίτα μας. Την χαράζουμε και την ψεκάζουμε με λίγο νερό. Ψήνουμε την τυρόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς Κελσίου στην τελευταία θέση κάτω κάτω για περίπου 60 λεπτά.