Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Τυρόπιτα 2 κινήσεων: Η πιο εύκολη της ζωής σου - Έτοιμη σε 10'

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

21 Δεκεμβρίου 2021 14:36
Τυρόπιτα 2 κινήσεων: Η πιο εύκολη της ζωής σου - Έτοιμη σε 10'
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τυρόπιτα 2 κινήσεων: Μια συνταγή για μια νόστιμη και πολύ γρήγορη τυρόπιτα χωρίς φύλλο έτοιμη σε 10 λεπτά με 2 κινήσεις για το φούρνο για σνακ ή συνοδευτικό με τα ψητά μας.

Υλικά

  • 200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 300γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 50 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλιά βούτυρο [λιωμένο] + βούτυρο για να αλείψετε το πυρέξ
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό [200 γρ]
  • 120 ml γάλα
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

τυρόπιτα δύο κινήσεων

Εκτέλεση

  • Βάζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ
  • Aνοίγετε μια τρύπα στη μέση
  • Σιγά-σιγά προσθέτετε μέσα της όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας απαλά, σαν να διπλώνετε το μείγμα.
  • Τελειώνετε με μοσχοκάρυδο και λίγο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά.
  • Αδειάζετε το μείγμα σε ένα πυρέξ που προηγουμένως έχει λαδώσει καλά
  • Tο ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι η πίτα να φουσκώσει και να ροδίσει.

Η πιο νόστιμη τυρόπιτα είναι από το Μέτσοβο - Η καλύτερη συνταγή για "κασιάτα"

Αν δεν έχεις δοκιμάσει την παραδοσιακή τυρόπιτα από το Μέτσοβο ή αλλιώς κασιάτα, τότε πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή. Μόλις την δοκιμάσεις θα ξετρελαθείς. Θα την λατρέψουν όλοι. Με την ευκαιρία δες εδώ πως θα φτιάξεις την τυρόπιτα της τεμπέλας που θέλει μόνο 3 λεπτά προετοιμασία.

Υλικά

  • 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250-300ml νερό (ανάλογα με το αλεύρι)
  • 250γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • ½ φλιτζάνι βούτυρο πρόβειο λιωμένο ή έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ή μίγμα τους μισό-μισό
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ή σε μικρή λεκάνη βάζετε το αλεύρι, σταδιακά προσθέτετε νερό και ζυμώνετε δυνατά με τα χέρια μέχρι να δημιουργηθεί μια ελαστική ζύμη. Απλώνετε τη ζύμη σε ένα τετράγωνο ρηχό σκεύος για να πάρει το σχήμα του, φροντίζοντας το πάχος της να μην ξεπερνάει τα 2εκ. Από πάνω σκορπίζετε τη φέτα να πάει παντού. Ραντίζετε με το βούτυρο ή το ελαιόλαδο ή το μίγμα τους.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC, στις αντιστάσεις. Πιάνετε τη μία γωνία και τη φέρνετε στο κέντρο της ζύμης, δημιουργώντας ένα τρίγωνο με την κορυφή του στο κέντρο της ζύμης. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες 3 γωνίες σχηματίζοντας ένα νέο τετράγωνο και φροντίζετε τελικά η ζύμη να έχει πάχος περίπου ένα δάχτυλο.
  • Ζυμώνετε με δύναμη και απλώνετε ξανά τη ζύμη με τον ίδιο τρόπο όπως προηγουμένως στο τετράγωνο σκεύος, ραντίζοντας και πάλι με βούτυρο ή ελαιόλαδο. Φέρνετε και πάλι τις γωνίες στο κέντρο, δημιουργώντας ένα νέο τετράγωνο και ραντίζετε με βούτυρο ή ελαιόλαδο ή μίγμα τους και ζυμώνετε. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία ακόμη δύο φορές (συνολικά 4 νέα τετράγωνα, 4 ζυμώματα, 4 λαδώματα).
  • Την τελευταία φορά, αφού δημιουργηθεί το νέο τετράγωνο, μεταφέρετε τη ζύμη σε καλά βουτυρωμένο ταψί, πιέζετε ελαφρά με τα δάχτυλα ώστε να καλύψει όλη την επιφάνειά του και ραντίζετε με βούτυρο ή ελαιόλαδο. Ψήνετε στο φούρνο για 40-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει, να ψηθεί μέχρι το κέντρο και να γίνει τραγανή.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share