Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022

Ονειρεμένη στριφτή τυρόπιτα, για να γλείφετε και τα δάχτυλά σας

Είναι πεντανόστιμη!

9 Δεκεμβρίου 2021 07:25
Ονειρεμένη στριφτή τυρόπιτα, για να γλείφετε και τα δάχτυλά σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η τυρόπιτα είναι μία από τις αγαπημένες πίτες μικρών και μεγάλων. Μάλιστα, όταν είναι στριφτή γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα. Σου βρήκαμε λοιπόν, την συνταγή για την πιο νόστιμη στριφτή τυρόπιτα, για να γλείφεις και τα δάχτυλά σου. Δοκίμασε την και δεν θα χάσεις. Με την ευκαιρία δες εδώ πως θα φτιάξεις τραγανή και εύκολη αλμυρή μπουγάτσα με θεϊκή γέμιση.

Ονειρεμένη στριφτή τυρόπιτα για να γλείφετε και τα δάχτυλά σας

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες
  • 700γρ. φέτα
  • 3 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 3 αβγά
  • 4 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • λίγο σουσάμι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τη φέτα και τη σπάζετε με πιρούνι χωρίς να τη λιώσετε τελείως, έτσι ώστε να ξεχωρίζουν τα κομμάτια της. Χτυπάτε τα αβγά με το γάλα και τα ρίχνετε στο μπολ με τη φέτα. Προσθέτετε τον ψιλοκομμένο δυόσμο, λίγο πιπέρι, πασπαλίζετε με το σιμιγδάλι και ανακατεύετε καλά.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς στον αέρα. Λαδώνετε γενναιόδωρα με πινέλο ένα ταψί διαμέτρου 35εκ. Στρώνετε στον πάγκο σας το πρώτο φύλλο κρούστας και το λαδώνετε κι αυτό με πινέλο. Απλώνετε κατά μήκος λίγη από τη γέμιση και τυλίγετε το φύλλο σε ρολό, το στρίβετε ελαφρά και το τοποθετείτε στο ταψί, ακουμπώντας το στα πλαϊνά τοιχώματά του. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία με ένα δεύτερο ρολό που τοποθετείτε δίπλα στο πρώτο. Δίπλα σε αυτό βάζετε το επόμενο, το μεθεπόμενο και πάει λέγοντας, σχηματίζοντας στο τέλος ένα σαλίγκαρο που θα καταλήγει στο κέντρο του ταψιού.
  • Περιχύνετε την πίτα σας με λίγο λάδι ακόμα και την πασπαλίζετε με σουσάμι. Την ψεκάζετε με λίγο νερό και την ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο (στην πρώτη σχάρα από κάτω) αρχικά σκεπασμένη με λαδόκολλα για να μην αρπάξει. Μετά από 45 λεπτά την ξεσκεπάζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά η πίτα. Τη σερβίρετε ζεστή, χλιαρή ή και κρύα.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share