Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2022

Έστρωσε μία βάση από μπισκότα οreo και πρόσθεσε λίγο ζαχαρούχο γάλα! Το αποτέλεσμα; Φανταστικό!

Θα γίνει η αγαπημένη σας συνταγή!

7 Δεκεμβρίου 2021 10:18
Έστρωσε μία βάση από μπισκότα οreo και πρόσθεσε λίγο ζαχαρούχο γάλα! Το αποτέλεσμα; Φανταστικό!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μέσα σε ένα ταψί έστρωσε μία βάση από μπισκότα οreo και πρόσθεσε λίγο ζαχαρούχο γάλα και στη συνέχεια πρόσθεσε και τα υπόλοιπα υλικά φτιάχνοντας ένα πεντανόστιμο γλυκό!

Ό,τι καλύτερο αυτή η συνταγή αφού είναι γρήγορο και δε χρειάζεται καθόλου ψήσιμο! Είναι έτοιμο σε 10 λεπτά!

Υλικά:

24 μπισκότα Oreo
4 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη, λιωμένο
220γρ. τυρί κρέμα
200γρ. ζαχαρούχο χάλα (όχι συμπυκνωμένο)
1/2 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
1/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
220γρ. χτυπημένη επικάλυψη
10 θρυμματισμένες μπάρες Butterfinger

Δείτε τις οδηγίες εκτέλεσης στο βίντεο που ακολουθεί και καλή σας όρεξη!

Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με cookies, ξηρούς καρπούς και ζαχαρούχο γάλα - Χωρίς ψήσιμο

Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο, δροσερό, σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με cookies, ξηρούς καρπούς και ζαχαρούχο γάλα χωρίς ψήσιμο. Απολαύστε το με την οικογένειά σας ή τους καλεσμένους σας. Επίσης, δείτε μία πολύ εύκολη συνταγή για αρχάριους, πολύ γρήγορη στη παρασκευή της για ένα υπέροχο παγωμένο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και κομματάκια σοκολάτας, με 4 μόνο υλικά χωρίς ψήσιμο.

ΥΛΙΚΑ:

  • 250 γρ. cookies βανίλιας με κομμάτια σοκολάτας κομμένα σε κομμάτια 2 εκατοστών
  • 1/2 φλ. καβουρδισμένα ανάλατα φιστίκια ανάλατα σε μικρά κομματάκια
  • 1/2 φλ. σταφίδες κομμένες ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλ. κακάο σε σκόνη κοσκινισμένο
  • 100 γρ. ανάλατο βούτυρο σε μικρά κομματάκια
  • 180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας
  • 1 κουτί 395 γρ. ζαχαρούχο γάλα

γλυκό ψυγείου με cookies

Για τη γκανάζ σοκολάτας:

  • 120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας
  • 50 γρ. βούτυρο ψιλοκομμένο
  • κακάο σκόνη για πασπάλισμα [προαιρετικά]

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Βουτυρώστε και στρώστε χαρτί ψησίματος σε ένα τετράγωνο ταψάκι βάσης 19 εκ. και βάθους 6 εκ. Θρυμματίστε σε μικρά κομματάκια τα φυστίκια και τις σταφίδες στο multi. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τα κομμένα μπισκότα, τα φιστίκια, τις σταφίδες και το κακάο.
  2. Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε κομματάκια, προσθέτετε και το ζαχαρούχο γάλα και το σιγοβράζετε [σε χαμηλή φωτιά] για 4 λ περίπου μέχρι να έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και περιχύνετε το μείγμα με τα μπισκότα ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά σε ένα ομοιογενές μείγμα.
  3. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί, το πιέζετε ελαφρώς και το ισιώνετε με την ανάποδη ενός κουταλιού. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 2 περίπου ώρες μέχρι να παγώσει καλά και σταθεροποιηθεί.
  4. Για τη ganache σοκολάτας: Βάζετε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρολίτσα και τα σιγοβράζετε σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς για 1-2 λ μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα. Το κατεβάζετε από τη φωτιά, το αφήνετε να “σταθεί” και κρυώσει ελαφρώς για 5 λ και μετά το στρώνετε πάνω από το κρύο γλυκό σας.
  5. Το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει καλά για 1-2 ώρες περίπου. Προαιρετικά το πασπαλίζετε με σκόνη κακάου, το κόβετε σε τετράγωνα κομματάκια και σερβίρετε.

Πηγή: be2news.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share