Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2020

Λαχταριστό γλυκό ψυγείο με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα!

Δοκιμάστε το!

22 Ιανουαρίου 2020 11:22
Λαχταριστό γλυκό ψυγείο με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα!

Βρήκαμε για εσάς ένα γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα. Πρόκειται για μια εύκολη και λαχταριστή συνταγή, όπως είναι και το γλυκό ψυγείου με 3 μόνο υλικά!

Υλικά

15 κομμάτια
600 γρ μπισκότα ολικής
500 γρ τυρί Μασκαρπόνε
1 κουτί ζαχαρούχο καραμελωμένο
400 γρ κρέμα γάλακτος
2 κ.σ ζάχαρη άχνη
300 ml γάλα αμυγδάλου
1 κούπα καρύδια τριμμένα

Συνταγή για εύκολο γλυκό ψυγείο

Εκτέλεση

30 λεπτά
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τυρί μασκαρπόνε και το καραμελωμένο ζαχαρούχο. Τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφράτεψει το μείγμα. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου. Βουτάμε τα μπισκότα και τα στρώνουμε σε ένα τσερκι το ένα δίπλα στο άλλο σε όλh την επιφάνεια

Ρίχνουμε το ένα τρίτο από το μείγμα με το ζαχαρούχο. Το απλώνουμε καλά με μια μαρίζ να πάει παντού. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με τα μπισκότα και άλλη στρώση.

Ρίχνουμε ξανά κρέμα και πάλι μία στρώση με μπισκότα. Στο τέλος τελειώνουμε με κρέμα. Το απλώνουμε απαλά να πάει παντού. Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα

Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη άχνη και το χτυπάμε να αφρατεψει καλά το μείγμα. Το απλώνουμε απαλά στο γλυκό μάς

Το πασπαλίζουμε με τα τριμμένα καρύδια. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες πριν το κόψουμε

Γλυκό ψυγείου με Oreo, με 3 ύλικα και έτοιμο μόλις σε 15 λεπτά!

Μια συνταγή για αρχάριους, για γλυκό ψυγείου με μπισκότα Oreo, με 3 μόνο υλικά και έτοιμο σε 15 λεπτά για το ψυγείο. Τόσο εύκολο και τόσο απολαυστικό!

Μια ακόμα συνταγή για λαχταριστό και εύκολο γλυκό ψυγείου. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε αυτά τα γλυκά που χρειάζονται μόλις 3 ύλικα στην εκτέλεσή τους, αν προτιμάτε κάτι διαφορετικό!

Υλικά συνταγής:

4 φλ. τσαγιού [1 λίτρο] κρέμα γάλακτος πλήρης 36% λιπαρά
1 φλ. τσαγιού [250 ml] γάλα
600 γρ. μπισκότα όρεο

Εκτέλεση συνταγής:

Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Στρώνετε το 1/3 της ποσότητας της σαντιγί μέσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 22 Χ 30 εκ. περίπου. Βάζετε το γάλα σε μπολ, βουτάτε ένα ένα τα μπισκότα στο γάλα για μερικά δευτερόλεπτα [μη μουλιάσουν] και τα στρώνετε πάνω από τη σαντιγί το ένα δίπλα στο άλλο. Τα σκεπάζετε με το άλλο 1/3 της σαντιγί και κάνετε την ίδια διαδικασία, δηλ. άλλη μια στρώση όρεο, [βουτηγμένα για δευτερόλεπτα στο γάλα] το ένα δίπλα στο άλλο και τελειώνετε άλλη μια στρώση, το υπόλοιπο 1/3 της σαντιγί. Τοποθετείτε από πάνω 12-15 μπισκότα, ανάλογα με πόσο μεγάλα θέλετε τα κομμάτια που θα σερβίρετε, ώστε να έχετε ένα μπισκότο πάνω από κάθε κομμάτι. Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share