Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Άπλωσε πραλίνα φουντουκιού σε ένα κομμάτι κρέας - Μόλις δείτε το λόγο θα εκπλαγείτε

Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

29 Νοεμβρίου 2021 13:58
Άπλωσε πραλίνα φουντουκιού σε ένα κομμάτι κρέας - Μόλις δείτε το λόγο θα εκπλαγείτε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ακούγεται τρελό -και είναι εδώ που τα λέμε- αλλά στο κανάλι Guga Foods στο YouTube ανακαλύψαμε ότι υπάρχει κάποιος που έχει δοκιμάσει να σιτέψει κρέας σε πραλίνα φουντουκιού. Αν πάλι δεν θέλετε να κάνετε... πειράματα, δείτε εδώ πώς θα κάνετε το κρέας σας ζουμερό και μαλακό σαν... λουκούμι.

Το κανάλι Guga στο YouTube έχει περισσότερους από 2 εκατομμύρια ακόλουθους που παρακολουθούν τα video με τους πειραματισμούς του διαχειριστή του στο κομμάτι του σιτέματος του κρέατος και μάλιστα όχι πάντα με τις κλασικές μεθόδους.

Προτάσεις όπως το κοτόπουλο που αλείφει με αρωματικό βούτυρο, κρέας με φυστικοβούτυρο, ακριβές κοπές μαγειρεμένες με χίλιους – δυο τρόπους που προκαλούν σιελόρροια, καπνιστά κρέατα και άλλα τέτοια που πιθανόν να σάς κάνουν να θέλετε να τρέξετε ολοταχώς προς στην κουζίνα ή το BBQ, είναι μερικά από όσα είδαμε. Στο πλαίσιο λοιπόν αυτών των πειραματισμών, ο δημιουργός των video σκέφτηκε να δοκιμάσει μια αρκετά αντισυμβατική μέθοδο, που ζητήθηκε από φίλους του καναλιού, χρησιμοποιώντας πραλίνα φουντουκιού.

Του ζητήθηκε να δοκιμάσει να καλύψει μια μπριζόλα με nutella και να την αφήσει στο ψυγείο να σιτέψει 35 μέρες και το έκανε.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το αποτέλεσμα:

Προσοχή: Μην πιείτε ποτέ ξανά αναψυκτικά με το κρέας σας - Κινδυνεύετε από...

Μια συνήθεια, που σύμφωνα με ερευνητές αποτελεί έναν από τους χειρότερους συνδυασμούς τροφίμων, είναι το να πίνουμε αναψυκτικά την ώρα που τρώμε κρέας. Μπορεί να μην διανοείσαι να τρως σουβλάκι χωρίς να πίνει αναψυκτικό, αλλά είναι κάτι που πρέπει να σταματήσεις.

Η ζάχαρη αποτελεί το 16% της συνολικής πρόσληψης ενέργειας, με τη μεγαλύτερη ποσότητα να έρχεται από τα γλυκά ποτά. Μια νέα μελέτη διαπίστωσε πως η κατανάλωση ενός αναψυκτικού ή ποτού με ζάχαρη μαζί με γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνη επηρεάζει τον μεταβολισμό και δημιουργεί λίπος. Ο συνδυασμός περιορίζει την αξία της πρωτεΐνης, η οποία αυξάνει τον κορεσμό, και μειώνει την πρόσληψη ενέργειας. Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μοναδικό πράγμα που πρέπει να δείξουμε προσοχή σε σχέση με το κρέας, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να το μαγειρεύετε παγωμένο.

αναψυκτικά κρέας

Ερευνητές ζήτησαν από εθελοντές να περάσουν για 24 ώρες σε έναν ειδικό θάλαμο σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις. Μέσα στον ελεγχόμενο θάλαμο οι επιστήμονες μπορούσαν να μετρήσουν τον τρόπο με τον οποίο το σώμα αξιοποιεί τα θρεπτικά συστατικά, τα γραμμάρια λίπους, τις πρωτεΐνες και τους υδατάνθρακες, αλλά και πόσες θερμίδες «καίγονται».

Ολοι οι εθελοντές κατανάλωναν το ίδιο φαγητό, το οποίο συνίσταται από 15% πρωτεΐνη τη μία ημέρα, 30% την άλλη, με το γεύμα να συνοδεύεται από ένα ποτό με ζάχαρη.

Τα αποτελέσματα έδειξαν την τάση του οργανισμού να αποθηκεύει λίπος από ζαχαρούχα ποτά και δίνει μια νέα εικόνα για τη σχέση αυτών των ποτών και της παχυσαρκίας.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share