Κυριακή, 02 Οκτωβρίου 2022

Χοιρινό κότσι "κόλαση" με αποξηραμένα βερίκοκα και κολοκύθα

Είναι πεντανόστιμο!

28 Νοεμβρίου 2021 18:03
Χοιρινό κότσι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν θέλεις να φτιάξεις το πιο νόστιμο χοιρινό κότσι που θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους και θα τους ταξιδέψει γευστικά, σου έχω την κατάλληλη συνταγή.

Χοιρινό κότσι με βερίκοκα και κολοκύθα. Όλοι θα ζητάνε και δεύτερο πιάτο. Με την ευκαιρία δες εδώ πως θα φτιάξεις γρήγορη πρασοτυρόπιτα με ελάχιστα υλικά για το κυριακάτικο τραπέζι.

Χοιρινό κότσι 'κόλαση' με αποξηραμένα βερίκοκα και κολοκύθα

Υλικά

  • 4 χοιρινά κότσια

Για την άλμη

  • 2 λίτρα νερό
  • 180 γρ. αλάτι
  • 3 φύλλα δάφνη
  • 2 κ. σ. μέλι
  • 1 κ. γ. κόλιανδρο ξερό

Για τα λαχανικά

  • 20 γρ. σταφίδες μαύρες
  • 20 ml μπράντι
  • 200 γρ. κρεμμυδάκια στιφάδου
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 800 γρ. κολοκύθα κίτρινη
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 20 ml πετιμέζι (προαιρετικά από φιρίκι αν βρείτε, σε επιλεγμένα deli)
  • 200 γρ. βερίκοκα αποξηραμένα

Εκτέλεση

  • Για την άλμη: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά της άλμης να πάρουν μια-δυο βράσεις. Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε σε μπολ τα χοιρινά κότσια με την άλμη για 12 ώρες.
  • Την επομένη, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. Ρίχνουμε σε ένα μπολάκι τις σταφίδες και το μπράντι ώστε να μουλιάσουν. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και την κολοκύθα που κόβουμε σε μεγάλους κύβους.
  • Βάζουμε στη γάστρα όλα τα υλικά, εκτός από τα βερίκοκα και τις σταφίδες. Προσθέτουμε τα κότσια στη γάστρα και ψήνουμε για 2,5 ώρες. Ανοίγουμε το καπάκι, προσθέτουμε τα βερίκοκα και τις σταφίδες και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά στους 200οC με ανοιχτό καπάκι για να πάρουν χρώμα.
  • Σερβίρουμε στο τραπέζι απευθείας από τη γάστρα, την οποία ακουμπάμε πάνω σε μια πυρίμαχη επιφάνεια (π.χ. ξύλο).

Πηγή: olivemagazine

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share