Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2023

Αυτή η μαρινάδα θα χαρίσει απίστευτη γεύση στα ψητά σας κρέατα (Video)

Δοκιμάστε την και θα μας θυμηθείτε

1 Νοεμβρίου 2021 15:06
Αυτή η μαρινάδα θα χαρίσει απίστευτη γεύση στα ψητά σας κρέατα (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί το ψήσιμο να παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στη γεύση και την υφή του κρέατος αλλά, για να λέμε και αλήθειες, εξίσου σημαντική είναι και η μαρινάδα του.

Ψάξαμε και βρήκαμε, λοιπόν, μια τέλεια μαρινάδα για τα steaks και τις χοιρινές σας μπριζόλες, που θα τους χαρίσει απίστευτη νοστιμιά! Δείτε το βίντεο και κρατήστε σημειώσεις. Την επομένη φορά ξέρετε πώς πρέπει να συνοδέψετε το κρέας.

Στέγνωσε το κρέας; Το απόλυτο μυστικό για να το σώσετε

Δεν υπολόγισες σωστά το χρόνο ή ξεχάστηκες και το κρέας παραψήθηκε ή παράβρασε με αποτέλεσμα να γίνει υπερβολικά σκληρό και στεγνό; Μπορείς άραγε να σώσεις την κατάσταση κι αν ναι πώς θα το κάνεις;

Αν έψησες το κρέας για περισσότερη ώρα απ΄ότι χρειάζεται τότε πιθανότατα να στέγνωσε και να έγινε πολύ σκληρό. Τι κάνεις σε αυτή την περίπτωση;

κρέας

Τη λύση στην δίνει το... γάλα! Για να σώσεις την κατάσταση περίχυσέ το παραβρασμένο κρέας με λίγο γάλα, κατά προτίμηση εβαπορέ, και στη συνέχεια βάλε το σε ένα σκεύος με κλειστό το καπάκι. Άφησε ξανά το φαγητό να βράσει για λίγα λεπτά σε σιγανή φωτιά και στη συνέχεια απομάκρυνε τη κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας.

Όπως θα διαπιστώσεις ιδίοις όμασι, το γάλα θα ανακτήσει τα υγρά και θα κάνει ξανά το κρέας ζουμερό και νόστιμο! Ωστόσο, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δώσετε και στη θερμοκρασία μαγειρέματος, δείτε εδώ ποια είναι η κατάλληλη.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share