Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αν μαγειρεύετε το κρέας σας σε αυτή τη θερμοκρασία τότε κινδυνεύετε από...

Προσοχή!

2 Σεπτεμβρίου 2020 20:43
Αν μαγειρεύετε το κρέας σας σε αυτή τη θερμοκρασία τότε κινδυνεύετε από...

Το βοδινό είναι ένα κρέας με ιδιαίτερη και έντονη γεύση, γεμάτο πρωτεΐνες και θρεπτικά συστατικά. Ωστόσο, το κρέας γενικότερα δεν είναι πάντα τόσο ακίνδυνο όσο νομίζουμε, δείτε εδώ για ποιο είναι το κρέας που οι ειδικοί το συνδέουν με τον καρκίνο.

Είναι μερικά φαγητά, όπως και το κρέας που χρειάζονται μια ειδική διαχείριση και πολλές φορές χρειάζεται λίγο παραπάνω χρόνος για να μαγειρευτεί, ανάλογα τον τρόπο που θέλουμε να το φάμε, βραστό ή ψητό. Τις περισσότερες φορές που μπαίνουμε στη διαδικασία να βράσουμε ένα κρέας οι κινήσεις είναι μηχανικές, χαμηλή θερμοκρασία και αρκετή αναμονή. Γιατί όμως κάτι τέτοιο είναι επικίνδυνο για την υγεία μας;

Οι χαμηλές θερμοκρασίες είναι αυτές που δεν καταφέρνουν να "σκοτώσουν" πιθανούς μικροοργανισμούς όπως η σαλμονέλα με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο ο οργανισμός μας. Αν, όμως, το κρέας μαγειρευτεί στους 70 βαθμούς Κελσίου και άνω, οι παθογόνοι μικροοργανισμοί καταστρέφονται και ο κίνδυνος παύει.

Ο απίθανος λόγος που δεν πρέπει να βάζετε το κρέας στο ψυγείο - Μπορεί να προκαλέσει έως και...

Όλοι μας έχουμε συνηθίσει να αποθηκεύουμε το κρέας παντός τύπου στην κατάψυξη για να το διατηρήσουμε για παραπάνω χρονικό διάστημα και να μην μπαίνουμε στη διαδικασία κάθε φορά που θέλουμε να μαγειρέψουμε να επισκεπτόμαστε το κοντινότερο κρεοπωλείο. Συνήθως όμως πριν το βάλουμε στην κατάψυξη το κρατάμε στο ψυγείο, ποιο είναι όμως το σωστό χρονικό διάστημα για να διατηρηθεί στο ψυγείο;

Το κόκκινο κρέας και το χοιρινό μπορούν να συντηρηθούν στο ψυγείο μέχρι και πέντε ημέρες και στην κατάψυξη από 4-12 μήνες. Το μαγειρεμένο κρέας αντέχει 3-4 μες στο ψυγείο και 2-6 μήνες στην κατάψυξη. Ωστόσο, σε περίπτωση που βιάζεστε να ξεπαγώσετε το κρέας σας από την κατάψυξη, δείτε εδώ το κόλπο για να το ξεπαγώσετε σε χρόνο μηδέν!

Για ποιο λόγο όμως δεν είναι σωστό το κρέας να παραμένει για μεγαλύτερο διάστημα στο ψυγείο; Διατηρώντας το ωμό κρέας ναι μεν σε χαμηλές θερμοκρασίες αλλά όχι παρόμοιες με αυτές της κατάψυξης είναι πολύ επικίνδυνο να αναπτύξει βακτήρια τα οποία μπορεί να μην είναι εμφανή με γυμνό μάτι μπορεί όμως να σας προκαλέσουν μια σοβαρότατη και οξεία δηλητηρίαση.

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share