Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021

Εύκολα κεφτεδάκια με τυρένια σάλτσα και μακαρόνια!

Μοναδική γεύση!

26 Οκτωβρίου 2021 11:25
Εύκολα κεφτεδάκια με τυρένια σάλτσα και μακαρόνια!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτά τα λαχταριστά κεφτεδάκια με φρέσκια ρίγανη, τυρένια σάλτσα που σερβίρονται με μακαρόνια είναι τόσο νόστιμα που δεν θα πιστεύετε ότι τα φτιάξατε τόσο εύκολα. Δεν απαιτούν καθόλου κόπο. Πλάστε τα κεφτεδάκια, ψήστε τα προσθέστε την σάλτσα σας, λίγο τυρί, λίγο ακόμη ψήσιμο και είναι έτοιμα! Τόσο απλό!

Ωστόσο το Athensmagazine.gr σου προτείνει να δοκιμάσεις λαχταριστά κεφτεδάκια με φέτα και γιαούρτι!

Τι θα χρειαστείτε για τα κεφτεδάκια με ρίγανη;

  • Μισό κιλό βόειος κιμάς
  • 2 παχιές φέτες ψωμιού της επιλογής σας
  • 1 αυγό
  • 1/2 φλ. φρέσκια ρίγανη
  • 2 κτγ κύμινο
  • 1 κτσ πελτές ντομάτας
  • 2 κτσ ελαιόλαδο
  • 4 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
  • 2 φρέσκες ντομάτες τριμμένες
  • τριμμένο κίτρινο τυρί της επιλογής σας – εμείς χρησιμοποιήσαμε γραβιέρα
  • 1 πακέτο σπαγγέτι

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 200°C και λαδώστε ένα στρογγυλό ταψί.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε τον κιμά. Βρέξτε το ψωμί αλλά προσοχή να μην παρά γίνει μούσκεμα. Κάντε το κομμάτια με τα χέρια σας και προσθέστε το στο μπολ με τον κιμά. Ρίξτε μία σταγόνα ελαιόλαδο στα χέρια σας και πλάστε.
Προσθέστε στο μπολ το αυγό, την φρέσκια ρίγανη σχετικά ψιλοκομμένη, το κύμινο και τον πελτέ ντομάτας.
Πλάστε καλά το μείγμα και όταν γίνει ομογενοποιημένο, αρχίστε να φτιάχνετε τα κεφτεδάκια. Θα πρέπει να βγουν περίπου 10-12 κεφτεδάκια.

Τοποθετήστε τα κεφτεδάκια στο ταψί και ψήστε για 15 λεπτά. Δεν χρειάζεται να ψηθούν εντελώς, μην ανησυχείτε.

Όσο ψήνονται τα κεφτεδάκια, ανακατέψτε σε ένα μπολάκι το σκόρδο, τις ντομάτες και αλατοπίπερο.
Όταν βγάλετε τα κεφτεδάκια από τον φούρνο, ρίξτε την σάλτσα αυτή πάνω τους.
Καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ξανά ψήστε για 25 λεπτά έως ότου να μαγειρευτούν καλά τα κεφτεδάκια.
Μετά από τα 25 λεπτά, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ρίξτε μπόλικο τυρί.
Ψήστε για άλλα 10 λεπτά.

Βράστε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο.
Σερβίρετε τα κεφτεδάκια με έξτρα ρίγανη πάνω από τα σπαγγέτι. Ρίξτε λίγο ακόμη τυρί. Το λαχταριστό σας πιάτο είναι έτοιμο!

Εύκολα κεφτεδάκια με τυρένια σάλτσα

Αυτό είναι το μυστικό για τα πιο ζουμερά κεφτεδάκια που φάγατε ποτέ!

Όταν έχετε όρεξη για φαγητό της μαμάς, η καλύτερη επιλογή είναι τα κεφτεδάκια. Με ό,τι και να τα συνοδεύσετε είναι πεντανόστιμα – εκτός κι αν βγουν πολύ στεγνά.

Πολλοί αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα, ειδικά όταν δοκιμάζουν πιο υγιεινές συνταγές με κρέατα χωρίς λίπος, όπως γαλοπούλα και κοτόπουλο.

Ωστόσο, ανακαλύψαμε το μυστικό για ζουμερά κεφτεδάκια: ο ατμός. Ναι, καλά διαβάσατε. Με αυτή την τεχνική το κρέας εκτίθεται στον ατμό και όχι στο βραστό νερό και έτσι τα κεφτεδάκια βγαίνουν πιο ζουμερά και τρυφερά.

Μην ανησυχείτε, δεν θα χρειαστείτε ειδικό εξοπλισμό γι’αυτή την συνταγή. Δείτε τι πρέπει να κάνετε:

Την αγαπημένη σας συνταγή για κεφτεδάκια

Δείτε με την ευκαιρία: Η τέχνη του κεφτέ: Tα μυστικά για να σας βγει ζουμερός και αφράτος

Οδηγίες:

1. Ετοιμάστε το μίγμα και πλάστε τα κεφτεδάκια σύμφωνα με την αγαπημένη σας συνταγή. Στο βίντεο προτείνει να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας στο ανακάτεμα.
2. Χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνική με τα λαχανικά, μαγειρέψτε τα κεφτεδάκια στον ατμό για 5-10 λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν. Μπορείτε να ακολουθήσετε την τεχνική του βίντεο ή την μέθοδο με το αλουμινόχαρτο που σας είχαμε παρουσιάσει.
3. Αφού τα βγάλετε από τον ατμομάγειρα, μπορείτε να τα τηγανίσετε για λίγο έτσι ώστε να γίνουν περισσότερο τραγανά.
4. Συνεχίστε να ετοιμάζετε το φαγητό σας με όποιον τρόπο θέλετε, μόνο που αυτή τη φορά τα κεφτεδάκια σας θα είναι πιο ζουμερά από ποτέ.

Αυτό ήταν!

Η μέθοδος αυτή είναι πανεύκολη και στο βίντεο μπορείτε να δείτε όλα τα βήματα αναλυτικά:

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share