Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021

Πώς να ξεπαγώσετε το κρέας σε 10-15 λεπτά! (vid)

Δείτε το απίστευτο κόλπο

22 Οκτωβρίου 2021 18:17
Πώς να ξεπαγώσετε το κρέας σε 10-15 λεπτά! (vid)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κρέας: Ξεχάσατε να ξεπαγώσετε το κρέας; Με το tip που θα σας δείξουμε σήμερα μπορείτε να το ξεπαγώσετε εύκολα μέσα σε 10-15 λεπτά. Ξεκινήστε ζεσταίνοντας νερό Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι νερό και αφήστε το να ζεσταθεί μέχρι να αρχίσουν να δημιουργούνται οι πρώτες φυσαλίδες στον πάτο της κατσαρόλας.

Κλείστε το μάτι της κουζίνας και βάλτε το κρέας μέσα σε σακουλάκια. Όσο πιο μικρά είναι τα κομμάτια που έχετε να ξεπαγώσετε τόσο πιο γρήγορα θα ξεπαγώσουν. Μην αφήνετε πολύ ώρα το κρέας μέσα στο ζεστό νερό.

Για το κοτόπουλο 10 λεπτά είναι αρκετός χρόνος και μέσα σε αυτόν τον χρόνο δεν προλαβαίνουν να αναπτυχθούν βακτήρια. Για άλλα κρέατα αρκούν 12 λεπτά. Στη συνέχεια βγάλτε το κρέας ή το κοτόπουλο από το ζεστό νερό, πλύντε το και μαγειρέψτε το κανονικά. Παράλληλα δείτε και το μυστικό συστατικό που θα απογειώσει το κρέας σας.

Έτσι θα γίνει το ψητό κρέας πιο ζουμερό

Κρέας: Ψάχνετε τον τρόπο για να γίνει το κρέας που μαγειρεύετε πιο μαλακό; Για να είναι πιο τρυφερό και ζουμερό το χοιρινό ή το μοσχαρίσιο κρέας που κάνουμε ψητό στο φούρνο ή στη σχάρα και για να ψηθεί λίγο πιο γρήγορα, χρησιμοποιούμε το εξής κόλπο:

Γεμίζουμε με το χυμό ενός πορτοκαλιού μια σύριγγα και κάνουμε «ενέσεις» με το χυμό σε διάφορα σημεία του ωμού κρέατος. Αφήνουμε το κρέας για μια ώρα και μετά το ψήνουμε. Παράλληλα το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε να φτιάξετε μαρινάδες για όλα τα κρεατικά.

Δείτε πώς θα γίνει το ψητό κρέας πιο ζουμερό

Σκληρό κρέας τέλος! Κάνε τη μπριζόλα «λουκουμάκι» με αυτό το έξυπνο κολπάκι

Το να φτιάξουμε την τέλεια ψημένη μπριζόλα είναι πιο δύσκολο από ότι νομίζουμε, καθώς πολλές φορές το κρέας μας βγαίνει σκληρό. Ωστόσο παρακάτω θα δείτε με διάφορα κολπάκια πως θα την μετατρέψετε σε «λουκούμι».

1. Τρίψτε την με αλάτι

Μπορείτε να αναβαθμίσετε την μπριζόλα σας, ακόμα και αν δεν είναι από το καλύτερο κομμάτι του ζώου, με ένα απλό τρόπο: τρίψτε την με αλάτι. Παράλληλα, βουτήξτε το κρέας σε ένα μπολ με χυμό πορτοκάλι και μετά το ψήστε το. Ο λόγος θα σας ενθουσιάσει

Πάρτε μία χούφτα αλάτι και τρίψτε και τις δύο πλευρές του κρέατος, μετά αφήστε το κρέας να καθίσει σε θερμοκρασία δωματίου για μία ώρα.

Αυτό θα βοηθήσει το αλάτι να μπει μέσα στο κρέας και την υγρασία να βγει έξω για να γίνει η μπριζόλα πολύ πιο ζουμερή.

2. Αξιοποιήστε στο έπακρο τον φούρνο σας

Πολλοί πιστεύουν πως η γευστική μπριζόλα είναι το αποτέλεσμα πολύωρης προετοιμασίας του κρέατος. Ωστόσο, ξεχνάμε πως παίζουν και άλλοι παράγοντες σημαντικό ρόλο – όπως το ίδιο το ψήσιμο! Το να προετοιμάσουμε το γκριλ είναι πολύ σημαντικό.

Αρχικά, πρέπει να προθερμάνουμε τον φούρνο μας σε υψηλή θερμοκρασία για τουλάχιστον 10 λεπτά. Αφού μπουν οι μπριζόλες, η θερμοκρασία θα πρέπει να κατέβει έτσι ώστε το κρέας να ψηθεί πιο ομαλά.

Για περισσότερες συμβουλές, δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

TAGS
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share