Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Βούτηξε το κρέας σε ένα μπολ με χυμό πορτοκάλι και μετά το έψησε - Ο λόγος θα σας ενθουσιάσει

Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

11 Νοεμβρίου 2020 17:10
Βούτηξε το κρέας σε ένα μπολ με χυμό πορτοκάλι και μετά το έψησε - Ο λόγος θα σας ενθουσιάσει

Πολλές νοικοκυρές αντιμετωπίζουν προβλήματα, με το μαγείρεμα του κρέατος. Αυτό, διότι δεν το κάνουν αρκετά μαλακό. Έτσι, δεν πετυχαίνουν το αποτέλεσμα που αναζητούν και το οποίο δεν είναι άλλο από το να έχουν μαλακό κρέας. Ας μην ξεχνάμε πως το κρέας δεν χρειάζεται μόνο να είναι γευστικό. Πρέπει να είναι και μαλακό και για αυτό παίζουν σημαντικό ρόλο πολλοί παράγοντες, δείτε εδώ τις συμβουλές των μεγαλύτερων σεφ.

Το Athensmagazine.gr σήμερα σας φέρνει το απόλυτο μυστικό όλων των σεφ που θα κάνει το κρέας σας μαλακό σαν... λουκούμι. Κοιτάξτε πόσο απλό είναι.

Το χοιρινό και το μοσχαρίσιο κρέας, ειδικά αν πρόκειται για τα πιο άπαχα μέρη συχνά γίνεται σκληρό με το ψήσιμο και με αποτέλεσμα να "σχοινιάζει". Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους είναι το πορτοκάλι! Αν αλείψεις το κρέας σου με φέτες πορτοκαλιού ή αν το βουτήξεις σε χυμό πορτοκαλιού και το αφήσεις να "μαριναριστεί" λιγάκι μέσα σε αυτό, το κρέας θα γίνει τρυφερό και θα μαλακώσει απίστευτα.

Άπλωσε πραλίνα φουντουκιού σε ένα κομμάτι κρέας - Μόλις δείτε το λόγο θα εκπλαγείτε

Ακούγεται τρελό -και είναι εδώ που τα λέμε- αλλά στο κανάλι Guga Foods στο YouTube ανακαλύψαμε ότι υπάρχει κάποιος που έχει δοκιμάσει να σιτέψει κρέας σε πραλίνα φουντουκιού. Αν πάλι δεν θέλετε να κάνετε... πειράματα, δείτε εδώ πώς θα κάνετε το κρέας σας ζουμερό και μαλακό σαν... λουκούμι.

Το κανάλι Guga στο YouTube έχει περισσότερους από 2 εκατομμύρια ακόλουθους που παρακολουθούν τα video με τους πειραματισμούς του διαχειριστή του στο κομμάτι του σιτέματος του κρέατος και μάλιστα όχι πάντα με τις κλασικές μεθόδους.

Προτάσεις όπως το κοτόπουλο που αλείφει με αρωματικό βούτυρο, κρέας με φυστικοβούτυρο, ακριβές κοπές μαγειρεμένες με χίλιους – δυο τρόπους που προκαλούν σιελόρροια, καπνιστά κρέατα και άλλα τέτοια που πιθανόν να σάς κάνουν να θέλετε να τρέξετε ολοταχώς προς στην κουζίνα ή το BBQ, είναι μερικά από όσα είδαμε. Στο πλαίσιο λοιπόν αυτών των πειραματισμών, ο δημιουργός των video σκέφτηκε να δοκιμάσει μια αρκετά αντισυμβατική μέθοδο, που ζητήθηκε από φίλους του καναλιού, χρησιμοποιώντας πραλίνα φουντουκιού.

Του ζητήθηκε να δοκιμάσει να καλύψει μια μπριζόλα με nutella και να την αφήσει στο ψυγείο να σιτέψει 35 μέρες και το έκανε.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το αποτέλεσμα:

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share