Γλυκιά απόλαυση: Νηστήσιμο κέικ σοκολάτα με άρωμα βανίλιας
Νοστιμότατο!
Είτε νηστεύεις είτε θέλεις να απολαύσεις ένα πιο ελαφρύ γλυκό, αυτό το νηστίσιμο κέικ σοκολατας θα σου δώσει την απόλαυση που ζητάς! Είναι ό,τι πρέπει για ένα πλούσιο πρωινό αλλά και για συνοδευτικό του απογευματινού καφέ! Η συνταγή είναι πολύ εύκολη και δεν χρειάζεται να είσαι εξπέρ στην κουζίνα για να το φτιάξεις. Άλλωστε, τα γλυκά είναι περισσότερο θέμα αναλογιών παρά μεγάλης εμπειρίας!
Ωστόσο το Athensmagazine.gr σου προτείνει να δοκιμάσεις πανεύκολο γλυκό ψυγείου μόνο με τρία υλικά!
Τι θα χρειαστείς για το νηστισιμο κεικ σοκολατας
- 1 φαρίνα 500 γραμμάρια
- 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο ή σπορέλαιο
- 1 βανίλια
- 1 ½ φλιτζάνι πορτοκαλάδα με ανθρακικό
- 100 γραμμάρια σκόνη κακάο
- 2 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
- Για το γλάσο (προαιρετικά)
- 150 γραμμάρια κουβερτούρα
- 100 γραμμάρια μαργαρίνη
Εκτέλεση
Βάζεις σε ένα μπολ το λάδι, την πορτοκαλάδα, τη βανίλια και ανακατεύεις. Προσθέτεις το κακάο και μετά το αλεύρι. Ανακατεύεις ξανά. Έπειτα στρώνεις σε ένα ταψάκι λαδόκολλα, ρίχνεις μέσα το μείγμα και το ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις στους 180C για 40 – 45 λεπτά.
Αν θέλεις να φτιάξεις και το γλάσο, αφού κρυώσει λίγο το κέικ, το φτιάχνεις στον φούρνο μικροκυμάτων για να λιώσουν τα υλικά και το στρώνεις πάνω από το κέικ. Εναλλακτικά, μπορείς απλώς να πασπαλίσεις το κέικ από πάνω με άχνη ζάχαρη.
Σούπερ σοκολατένιο γλυκό εύκολο και γρήγορο - Με 3 υλικά!
Νιώθετε ότι σας λείπει το γλυκό; Έχετε πάθει υπογλυκαιμία και θέλετε κάτι γλυκό επειγόντως; Σας έχουμε το πιο τέλειο γλυκό το οποίο φτιάχνεται από μόλις 3 υλικά. Ωστόσο το Athensmagazine.gr σου προτείνει να δοκιμάσεις γιαουρτογλυκό... ποίημα με ζαχαρούχο γάλα έτοιμο σε 10 λεπτά.
Για να το φτιάξετε και εσείς θα χρειαστείτε:
- 340 γρ. τσιπς μαύρης σοκολάτας
- 1 κονσέρβα συμπυκνωμένου γάλακτος
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Ξεκινήστε ρίχνοντας σε ένα μεγάλο μπολ τα τσιπς σοκολάτας, το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας.
Βάλτε τα στον φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα. Βγάλτε το, ανακατέψτε και βάλτε το και πάλι. Βγάλτε το, ανακατέψτε και βάλτε το και πάλι. Κάντε όλη τη διαδικασία 3-4 φόρες μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Μπορείτε επίσης να λιώσετε τη σοκολάτα σας σε μπεν μαρί. Βάλτε ένα κατσαρολάκι με νερό στο μάτι και ανάψτε το. Ακουμπήστε πάνω στο κατσαρολάκι το μπολ με τα υλικά και αρχίστε να ανακατεύετε. Σιγά-σιγά η σοκολάτα θα λιώσει και θα ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Έπειτα ρίξτε το σε ένα ταψάκι και απλώστε το ώστε να είναι ομοιόμορφο. Βάλτε το ταψάκι στο ψυγείο και αφήστε το γλυκό σας να κρυώσει πριν το κόψετε και το φάτε.