Τρίτη, 14 Μαΐου 2024

Πανεύκολο γλυκό ψυγείου μόνο με τρία υλικά

Έτοιμο Σε 5'

18 Οκτωβρίου 2021 08:31
Πανεύκολο γλυκό ψυγείου μόνο με τρία υλικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το θεϊκό γλυκό ψυγείου που έχει μόνο 3 υλικά και είναι έτοιμο σε 5 λεπτά!

Μια εύκολη συνταγή για ένα γλύκισμα ψυγείου με 3 μόνο υλικά, έτοιμο σε 5 λεπτά, χωρίς ψήσιμο, με κόστος λιγότερο από 5 ευρώ. Αν σας αρέσουν τα εύκολα γλυκά σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε και αυτό με το ζαχαρούχο γάλα

Υλικά:

  • 40 cookies σοκολάτας (σχεδόν 3 πακέτα)
  • 500 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35 %
  • 2-3 κ.σ. ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)

Πανεύκολο γλυκό ψυγείου μόνο με τρία υλικά

Εκτέλεση:

Χτυπάτε σε μεγάλο μπολ τη κρέμα γάλακτος και (προαιρετικά) τη ζάχαρη άχνη σε πηχτή σαντιγί.

Στο κέντρο μιας μεγάλης πιατέλας τοποθετείτε ένα στρώμα σαντιγί διαμέτρου [κυκλικού] 20-25 εκ. περίπου. Πάνω από τη σαντιγί στρώνετε 13 cookies περίπου. [Κόψτε στη μέση 1-2 κούκις προκειμένου να καλυφθεί η επιφάνεια].

Καλύπτετε με σαντιγί τα cookies. Συνεχίζετε άλλες 2 φορές με στρώσεις cookies σαντιγί, τελειώνοντας τη τελευταία στρώση με σαντιγί με την οποία θα καλύψετε την οροφή και αν επιθυμείτε και τα πλάγια του γλυκού.

Θρυμματίστε μερικά μπισκότα και πασπαλίστε στην επιφάνεια το γλυκό και βάλτε το στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή και από τη προηγούμενη ημέρα.

Bonus συνταγή: Γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και μπισκότα

Το υπέροχο αυτό γλυκό ψυγείου, είναι πρακτικά ένα τσιζ κέικ χωρίς τυρί, που η κρέμα του είναι φτιαγμένη με στραγγιστό γιαούρτι και σαντιγύ. Είναι πολύ δροσερό, ελαφρύ, κι έχει απίθανη γεύση. Η κρέμα του είναι πολύ αφράτη κι απαλή και το πιο σπουδαίο είναι, ότι δεν αισθάνεσαι τη γεύση του γιαουρτιού.

Ωστόσο το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για γλυκό ψυγείου με Οreo έτοιμο σε 10′ που σίγουρα θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά

Για τη βάση:

  • 750 γραμ. μπισκότα πτι μπερ
  • 330 – 360 γραμ. βούτυρο λιωμένο ή μαργαρίνη

Για την κρέμα:

  • 500 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 500 γραμ. φυτική σαντιγύ ή με κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • 500 γραμ. μαρμελάδα βύσσινο ή κεράσι
  • ½ κουτ. γλυκού κόρν φλάουρ
  • 1 σφηνάκι νερό

Γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και μπισκότα

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα αλέθουμε να γίνουν σκόνη.
  2. Έπειτα τα βάζουμε σε ταψί Ν°38 (διαμ. 38 εκ.), προσθέτουμε το βούτυρο, αφού το λιώσουμε και τρίβουμε με τα χέρια μας, μέχρι τα μπισκότα να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος.
  3. Το απλώνουμε να πάνε παντού και πατάμε την επιφάνεια μ’ ένα κουτάλι ή με την παλάμη μας ή μ’ έναν κύλινδρο, για να ισιώσουν και να πατηθούν καλά.
  4. Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 5΄- 7΄. Έπειτα, τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  5. Σ΄ ένα τηγάνι, αδειάζουμε τη μαρμελάδα μαζί με το κορν φλάουρ (αφού το διαλύσουμε στο νερό) και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι η μαρμελάδα να γίνει ρευστή. Την αποσύρουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.
  6. Χτυπάμε με μίξερ την κρέμα σε σαντιγύ, μέχρι να σχηματιστούν κορυφές.
  7. Σε άλλο μπολ, ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα με το γιαούρτι και τα χτυπάμε για 1΄- 2′ να ενσωματωθούν και να γίνουν κρέμα.
  8. Ρίχνουμε στο μπολ με την κρέμα τη σαντιγύ, κι ανακατεύουμε με το σύρμα, κάνοντας απαλές κινήσεις, ώσπου να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  9. Αδειάζουμε την κρέμα επάνω στο κρύο μπισκότο, την στρώνουμε καλά και παγώνουμε το γλυκό για 2 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί.
  10. Απλώνουμε με ένα κουτάλι τη μαρμελάδα πάνω στην κρέμα και το βάζουμε πάλι στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα. Σερβίρουμε αν θέλουμε, με βύσσινο γλυκό του κουταλιού, που του πάει απίστευτα!
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share