Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ξεκούραστο και... πεντανόστιμο γιαουρτογλυκό ψυγείου με μπισκότα και ζαχαρούχο γάλα

Θα ξετρελαθείτε!

16 Οκτωβρίου 2021 08:15
Ξεκούραστο και... πεντανόστιμο γιαουρτογλυκό ψυγείου με μπισκότα και ζαχαρούχο γάλα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θέλετε να φτιάξετε ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό εν όψει του μεσημεριανού; Εμείς σας προτείνουμε ένα υπέροχο γιαουρτογλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα, με τα μπισκότα να κάνουν τη διαφορά.

Για νωρίτερα, πάντως, έχουμε και μια εξαιρετική συνταγή τυρόπιτας.

Υλικά

  • 1 πακέτο μπισκότα Παπαδοπούλου
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 σακουλάκι τρούφα σοκολάτα ή τρούφα της επιλογής σου

Γιαουρτογλυκό ψυγείου με μπισκότα και ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση

Για αρχή, χτυπάμε το γιαούρτι για πέντε λεπτά, μέχρι να αποκτήσει μία κρεμώδη υφή. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε για λίγο ακόμη, μέχρι να ενωθεί με το γιαούρτι. Αν θέλουμε πιο γλυκιά γεύση, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε για λίγο ακόμη.

Στη συνέχεια, σε ένα ταψί, στρώνουμε μια στρώση μπισκότα. Από πάνω τους ρίχνουμε λίγο από το μείγμα μας, μέχρι να σκεπαστούν τα μπισκότα. Πάνω από το μείγμα στρώνουμε κι άλλα μπισκότα. Από πάνω ρίχνουμε κι άλλο μείγμα. Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά το ίδιο πράγμα. Πάνω στην τελευταία στρώση μείγματος πασπαλίζουμε το σακουλάκι της τρούφας. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για δύο ώρες, μέχρι να «δέσει» το γλυκό. Μετά από δύο ώρες είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Μπορείς να στολίσεις το γλυκό με διάφορα φρούτα, ξηρούς καρπούς, σοκολάτα, ζάχαρη άχνη, κανέλα και ότι άλλο θέλεις εσύ. Μία καλή επιλογή είναι και το γλυκό κουταλιού. Ειδικά το κεράσι, συνδυάζεται απίστευτα με το συγκεκριμένο γλύκισμα. Επίσης, μπορείς να βάλεις τριμμένα αμύγδαλα, παγωτό της αρεσκείας σου, τριμμένο μπισκότο, σαντιγί.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share