Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021

Η τέχνη του αυγού: Χρήσιμα tips για μαγειρέψεις σωστά τα βραστά αυγά

Τι πρέπει να ξέρετε για λόγους υγείας

15 Οκτωβρίου 2021 14:21
Η τέχνη του αυγού: Χρήσιμα tips για μαγειρέψεις σωστά τα βραστά αυγά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όλοι γνωρίζουν ότι τα αυγά περιέχουν σαλμονέλα, ένα επικίνδυνο βακτήριο που εξουδετερώνεται μόνο όταν τα μαγειρεύουμε καλά. Αλλά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που προτιμούν το βραστό τους αυγό “μελάτο” και ανησυχούν, μήπως αυτή η μέθοδος δεν σκοτώνει επαρκώς το βακτήριο της σαλμονέλας.

Προσοχή στη σαλμονέλα

Για την αποφυγή μόλυνσης από σαλμονέλα, τα αυγά πρέπει να μαγειρεύονται έως ότου τόσο η λευκή σάρκα, όσο και ο κρόκος είναι στερεά. Τα φαγητά που περιέχουν αυγό πρέπει να μαγειρεύονται τουλάχιστον στους 70° C. Αν σας αρέσει “μελάτο” το αυγό ή χρειάζεστε ένα ωμό αυγό για το φαγητό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ήδη παστεριωμένο, το οποίο έχει θερμανθεί σε μία θερμοκρασία που σκοτώνει τα βακτηρίδια.

Εάν μαγειρεύετε το μη-παστεριωμένο αυγό, μόνο έως ότου ο κρόκος είναι ακόμα υγρός (μελάτο), δεν θα φτάσει σε μια αρκετά υψηλή θερμοκρασία για να εξοντωθούν όλα τα βακτήρια, με αποτέλεσμα να διατρέχετε αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης. Επίσης δείτε για ποιο λόγο δεν πρέπει να βάζετε ποτέ τα αυγά στο ψυγείο.

Φάτε ένα βραστό αυγό με λίγο ξύδι κάθε πρωί - Θα σκοτώσει τον μεγαλύτερο εχθρό στο σώμα σας

Έχετε φάει ποτέ βραστό αυγό, αναμειγμένο με ξύδι; Είτε το πιστεύετε είτε όχι, μόνο ένα βραστό αυγό και λίγο ξύδι κάθε πρωί μπορεί να συμβάλλει στη εξουδετέρωση ενός από τους μεγαλύτερους εχθρούς της υγείας, τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα! Επίσης, όλοι μας πετάμε τα τσόφλια των αυγών, μόλις όμως ανακαλύψαμε κάτι το οποίο έπρεπε να μοιραστούμε μαζί σας!

Ο διαβήτης, ένα πολύ κοινό πρόβλημα υγείας που πλήττει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, συμβαίνει όταν το πάγκρεας σταματήσει να παράγει ινσουλίνη ή όταν το σώμα δεν είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει σωστά την ινσουλίνη που έχει.

Τα συνηθισμένα συμπτώματα του διαβήτη είναι η συχνή νυκτερινή ούρηση, η δίψα, η γρήγορη απώλεια βάρους, ο κνησμός γύρω από το πέος ή τον κόλπο, τα τραύματα που αργούν να θεραπευθούν, η θολή όραση, η κόπωση.

Όλα αυτά οδηγούν σε σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως κακή όραση, τύφλωση, νευρική βλάβη, νεφρική νόσο, καρδιακές παθήσεις και στυτική δυσλειτουργία στους άνδρες.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΤΕ;

  • Βράζουμε ένα αυγό από το βράδυ και το ξεφλουδίζουμε.
  • Στη συνέχεια, κάνουμε μερικές τρύπες στο αυγό χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι.
  • Το βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε ξύδι.
  • Το αφήνουμε καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας.
  • Το πρωί τρώμε μόνο το αυγό, όχι το υπόλοιπο ξύδι που δεν έχει απορροφηθεί.

Φάτε ένα βραστό αυγό με λίγο ξύδι

Κατά τη διάρκεια του πρωϊνού γεύματος πίνετε ένα ποτήρι χλιαρό νερό στο οποίο προσθέσατε προηγουμένως μια κουταλιά της σούπας ξύδι. Είναι γνωστό ότι τα αυγά είναι πολύ θρεπτικά και αποτελούν εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών. Αυτό το πρωινό θα μειώσει την όρεξη και θα συμβάλλει στην ενίσχυση της ενεργητικότητας.

Σημείωση: Όταν χρησιμοποιείτε αυτή τη φυσική θεραπεία, προσέχετε τι άλλο φαγητό καταναλώνετε και φροντίστε να αφαιρέσετε από τη διατροφή σας τρόφιμα που αυξάνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share