Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Αυγά: Για ποιο λόγο δεν πρέπει να βάζετε ποτέ στο ψυγείο!

Δώστε μεγάλη προσοχή γιατί υπάρχουν υπαρκτοί κίνδυνοι για την υγεία μας

6 Μαΐου 2021 21:35
Αυγά: Για ποιο λόγο δεν πρέπει να βάζετε ποτέ στο ψυγείο!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυγά: Είναι πολύ συνηθισμένο να αποθηκεύουμε τα αυγά στο ψυγείο, αγνοώντας όμως τους υπαρκτούς κινδύνους για την υγεία μας. Η φύλαξη των αυγών σε χαμηλές θερμοκρασίες συντελεί στη δημιουργία βακτηρίων, τα οποία μολύνουν το κέλυφος προκειμένου να μείνουν ζωντανά.

Μεταξύ αυτών των βακτηρίων είναι και η σαλμονέλα, η οποία είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για την υγεία. Μελέτες έδειξαν ότι τα αυγά που διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου περιέχουν μικρότερο ποσοστό βακτηριδίων από αυτά που φυλάσσονται στο ψυγείο. Παράλληλα δείτε και τι πρέπει να γνωρίζετε για τα μελάτα αυγά για λόγους υγείας.

Αυγά: Μολύνονται όταν διατηρούντα συνέχεια στο ψυγείο

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ενώ τα αυγά μολύνονται αυτόματα κατά τη γέννησή τους, αυτή η μόλυνση διατηρείται στη συνέχεια με τη φύλαξή τους στο ψυγείο. Η σαλμονέλα τείνει να πολλαπλασιάζεται με γρήγορους ρυθμούς σε κρύες θερμοκρασίες, μολύνοντας τα πάντα μέσα στο ψυγείο. Μάλιστα σε μερικές ευρωπαϊκές χώρες απαγορεύεται η αποθήκευση αυγών στο ψυγείο.

Εάν σας ήταν χρήσιμες οι πληροφορίες αυτού του άρθρου, σας προτείνουμε να τις μοιραστείτε με τους φίλους σας, προκειμένου να ενημερωθούν κι εκείνοι για τους κινδύνους που συνεπάγεται η διατήρηση των αυγών στο ψυγείο. Αυτό το άρθρο έχει μόνο πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν έχει σκοπό την παροχή ιατρικής συμβουλής.

Αυγά: Για ποιο λόγο δεν πρέπει να βάζετε ποτέ στο ψυγείο!

Όταν δείτε γιατί ψήνει τα τσόφλια των αυγών, δεν θα ξαναπετάξετε ποτέ τα δικά σας

Αυγά: Αν σας αρέσει να τρώτε αυγά για πρωινό, τότε σίγουρα πετάτε πολλά τσόφλια. Ξέρατε όμως ότι τα τσόφλια αποτελούνται από 90% καθαρό ασβέστιο; Ακριβώς, κάθε φορά που πετάτε τα τσόφλια, πετάτε και ένα βασικό μεταλλικό στοιχείο για τα οστά, τους μυς και τα ένζυμα.

Είναι γνωστό ότι τα τσόφλια κερδίζουν έδαφος συνεχώς, γιατί είναι ένας τέλειος τρόπος πρόσληψης ασβεστίου από το σώμα. Προσθέτοντας τα τσόφλια στην διατροφή σας, το σώμα σας θα τα απορροφήσει και θα τα χρησιμοποιήσει. Παράλληλα δείτε και 8 χρήσεις του αυγού που δε γνωρίζατε έως τώρα.

Πώς να τα φτιάξετε

Περίπου μισό κουταλάκι ασβεστίου από τσόφλια καλύπτει το 90% των καθημερινών σας αναγκών. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα παλιά σας τσόφλια, μαζέψτε αρκετά και βράστε τα στο νερό για 10 λεπτά για να μην μείνουν πάνω τους βακτήρια.

Κάποιοι τα ψήνουν για 10-15 λεπτά στους 170 για να στεγνώσουν, αλλά αυτό το βήμα δεν είναι απαραίτητο. Αφήστε τα να κρυώσουν μετά το βράσιμο. Στην συνέχεια βάλτε τα σε ένα μύλο για καφέ ή μπαχαρικά και αλέστε τα.

Αποθηκεύστε την σκόνη σε ένα αεροστεγές βάζο για να παραμείνει φρέσκια. Κάθε φορά που φτιάχνετε ένα smoothie ή κάτι παρόμοιο μπορείτε να βάζετε μέσα μισό κουταλάκι.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share