Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κλασσικό γλυκό ψυγείου με ζελέ και κρέμα - Έτοιμο σε 5’ λεπτά

Νοστιμότατο!

13 Οκτωβρίου 2021 09:10
Κλασσικό γλυκό ψυγείου με ζελέ και κρέμα - Έτοιμο σε 5’ λεπτά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δροσερό γλυκό ψυγείου με ζελέ και μπισκότα. Εύκολο, με λίγα υλικά σε 5’ λεπτά. Δοκίμασε το άμεσα και παίξε με τις παραλλαγές του. Ωστόσο το Athensmagazine.gr σου προτείνει να δοκιμάσεις γλυκό με καραμέλα και γάλα.

Υλικά

Για τη βάση:

  • 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπερ
  • 150 ml ζεστό γάλα

Για την κρέμα:

  • 1 φάκελος Άνθος Αραβοσίτου βραστό με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 660 ml γάλα
  • 45 γρ. ζάχαρη
  • 20 φράουλες

Για το ζελέ:

  • 2 φάκελοι Φρουί Ζελέ με γεύση Φράουλα ΓΙΩΤΗΣ
  • 600 ml βραστό νερό
  • 400 ml κρύο νερό

Εκτέλεση

Για τη βάση:

Ζεσταίνετε λίγο το γάλα να γίνει χλιαρό (προσοχή να μην καεί).
Παίρνετε ένα ταψάκι ή πυρέξ 30 x 30 εκ., βουτάτε ένα-ένα τα μπισκότα στο χλιαρό γάλα και τα στρώνετε στο ταψί. Βάζετε την πρώτη στρώση από μπισκότα στο ταψί και στη συνέχεια βάζετε από πάνω, άλλη μια στρώση από μπισκότα, σταυρωτά όμως ώστε να έχετε δυο στρώσεις χωρίς κενά ενδιάμεσα.

Για την κρέμα:

Φτιάχνετε το Άνθος Αραβοσίτου βραστό με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμο, απλώνετε πάνω από τα μπισκότα το Άνθος Αραβοσίτου. Στη συνέχεια, κόβετε σε φέτες τις φράουλες και τις απλώνετε πάνω σε όλη τη κρέμα και βάζετε το ταψί στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Για το ζελέ:

Ετοιμάζετε το Φρουί Ζελέ με γεύση Φράουλα ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το βάζετε για λίγο στο ψυγείο. Δεν πρέπει να είναι ζεστό όταν το ρίξετε πάνω στην κρέμα. Αφήνετε στο ψυγείο για 10 λεπτά.

Για τη συναρμολόγηση:

Βγάζετε από το ψυγείο το γλυκό. Βάζετε το ζελέ πάνω από την κρέμα και ξαναβάζετε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να δέσει το ζελέ, περίπου 1 ώρα.

Λαχταριστή συνταγή για τέλειο γλυκό ψυγείου με λεμόνι

Γλυκό ψυγείου: Αυτή η συνταγή σου εξασφαλίζει το πιο τέλειο γλυκό ψυγείου με λεμόνι. Το φτιάχνει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και είναι απλά το πιο γευστικό τσιζκέικ που δοκίμασες ποτέ. Είναι εύκολο, μυρωδάτο και σερβίρεται ιδανικά με με κομμάτια από λεμόνι γλυκό του κουταλιού. Παράλληλα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε άλλη μια λαχταριστή συνταγή για σοκολατένια τούρτα ψυγείου με μπισκότα και Maltesers.

Υλικά

  • 250 γραμ. μπισκότα digestive ολικής άλεσης (αλεσμένα)
  • 125 γραμ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 λεμόνια ακέρωτα (το ξύσμα)
  • 750 γραμ. ανθότυρο κρέμα
  • 3 αυγά
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή)

Για το γαρνίρισμα

γλυκό του κουταλιού λεμόνι

Γλυκό ψυγείου με λεμόνι

Εκτέλεση

  • Για να φτιάξουμε τη βάση για το τσιζκέικ με ανθότυρο, ανακατεύουμε σε μπολ τα αλεσμένα μπισκότα, το ξύσμα και το λιωμένο βούτυρο. Τα απλώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι 22 εκατοστών, φροντίζοντας να καλύψουμε και τα τοιχώματα της φόρμας, σαν βάση τάρτας.
  • Βάζουμε το ανθότυρο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και με μίξερ χειρός το χτυπάμε για λίγο, για να αφρατέψει.
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, ώστε να τα απορροφάει το μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμόνι. Χτυπάμε τα υλικά μέχρι να κρεμώσει καλά το μείγμα. Στρώνουμε την κρέμα πάνω στη βάση του τσιζκέικ.
  • Ψήνουμε το γλυκό στους 160 βαθμούς C, για περίπου 50΄-55΄. Αφήνουμε να κρυώσει στο φούρνο με την πόρτα μισάνοιχτη.
  • Το παγώνουμε στο ψυγείο για μία νύχτα. Απλώνουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και διακοσμούμε με κομμάτια από γλυκό λεμόνι.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share