Φοβερό σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με μπισκότα
Νοστιμότατο!
Φτιάξε αυτό το φοβερό σε γεύση και εμφάνιση γλυκό ψυγείου με μπισκότα και σοκολάτα και θα το ζητάς συνέχεια! Απλά συστατικά με εύκολη εκτέλεση που καταλήγουν ένα γλυκό με εξαιρετική γεύση!
Ωστόσο το Athensmagazine.gr σου προτείνει να δοκιμάσεις πανεύκολο ψωμί πλεξούδα με πραλίνα σοκολάτα.
Υλικά
- 1 λίτρο γάλα
- 125 γρ ζάχαρη
- 120 γρ κορν φλάουρ
- 2 βανίλιες
- 2 πακέτα πτι μπερ σοκολάτας
- 100 ml γάλα
- 125 γρ κουβερτούρα
- Νιφάδες σοκολάτας
Εκτέλεση
Ξεκινάμε παίρνοντας ένα κατσαρολάκι και διαλύουμε την ζάχαρη και το κορν φλάουρ στο κρύο γάλα.
Τοποθετούμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει κρέμα.
Όταν είναι έτοιμη η κρέμα, κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
Κατόπιν, σε ένα μπολ σπάμε τα μπισκότα. Έπειτα, ρίχνουμε την ζεστή κρέμα και ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
Απλώνουμε το μείγμα σε σκεύος 35×23 εκατοστών και σκεπάζουμε με μία μαγειρική μεμβράνη. Τέλος, τοποθετούμε το σκεύος στο ψυγείο και το αφήνουμε για τουλάχιστον 6 ώρες.
Συνεχίζουμε με την γκανάζ σοκολάτας, λιώνοντας τα 100 ml γάλα μαζί με την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
Στην συνέχεια, απλώνουμε την σοκολάτα πάνω από το κρύο γλυκό και τοποθετούμε ξανά το γλυκό μας για 30 λεπτά στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.
Τέλος, διακοσμούμε με νιφάδες σοκολάτας.
Δες την συνταγή στο βίντεο που ακολουθεί: