Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Μανιάτικη τυρόπιτα με χωριάτικο φύλλο

Πεντανόστιμη!

19 Σεπτεμβρίου 2021 15:30
Μανιάτικη τυρόπιτα με χωριάτικο φύλλο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτή η συνταγή για τυρόπιτα έρχεται από τη Μάνη και σίγουρα θα σε ξετρελάνει. Εύκολη, νόστιμη και με υλικά που έχεις στο ντουλάπι σου.

Το μόνο που θα χρειαστεί είναι να ξέρεις ν' ανοίγεις φύλλο κι αν δεν ξέρεις ήρθε η ώρα να μάθεις.

Υλικά

Για το φύλλο

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 1 ½ ποτ. νερού περίπου χλιαρό νερό
  • 1 ποτηράκι κρασιού λάδι, ½ κουταλάκι αλάτι
  • 2 κουταλάκια της σούπας ξίδι

Για τη γέμιση

  • 500 γρ. τυρί μυζήθρα
  • 500 γρ. τυρί σφέλα
  • 3 αυγά
  • ½ ποτήρι λάδι
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτάκι σόδα (όχι μαγειρική)
  • 3 κουταλιές αλεύρι

Τυρόπιτα Μάνης

Εκτέλεση

  • Ζυμώστε όλα τα υλικά για το φύλλο
  • Ανοίξτε ένα, μέτριο σε πάχος, φύλλο και απλώστε το σε λαδωμένο ταψί έτσι ώστε οι άκρες του να βγαίνουν έξω από το ταψί
  • Ανακατέψτε όλα τα υλικά της γέμισης και ρίξτε την πάνω στο φύλλο
  • Διπλώστε τις άκρες και ψήστε σε μέτριο φούρνο περίπου για 30 λεπτά

Η πιο νόστιμη και πανεύκολη τυρόπιτα που έχετε φάει ποτέ

Αυτή τη συνταγή για τυρόπιτα θα την λατρέψεις, καθώς είναι πανεύκολη και πεντανόστιμη.

Θα σου πάρει ελάχιστη ώρα για να την ετοιμάσεις και σίγουρα το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει και με το παραπάνω. Παράλληλα, μπορείς να φτιάξεις και τυρόπιτα Μετσόβου.

Τυρόπιτα με φύλλο κρούστας

ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • 1/2 κούπας ελαιόλαδο ελαφρύ ή καλής ποιότητας σπορέλαιο
  • 500 γρ. περίπου τυρί φέτα
  • 4 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 330 ml.σόδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ανοίγουμε μπροστά μας ένα ένα τα φύλλα κρούστας και με ένα πινελάκι τα λαδώνουμε ελαφρά.
  • Τρίβουμε με το χέρι μας αρκετό τυρί πάνω στο φύλλο (να πάει παντού) και βάζουμε σε ταψί ελαφρά λαδωμένο.
  • Κάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα φύλλα αραδιάζοντάς τα το ένα δίπλα στο άλλο. Περιχύνουμε με τα αβγά και τη σόδα.
  • Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C,με αντιστάσεις πάνω κάτω, για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να πάρει η πίτα μας στην επιφάνεια όμορφο ροδοκόκκινο χρώμα. Σερβίρουμε την πίτα ζεστή ή χλιαρή και πάντα φρεσκοψημένη.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share