Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Πώς να διαλέξεις τον τέλειο κιμά για το φαγητό σου

Δες μερικά tips

17 Σεπτεμβρίου 2021 16:14
Πώς να διαλέξεις τον τέλειο κιμά για το φαγητό σου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο κιμάς είναι μεγάλο κεφάλαιο στα φαγητά που καταναλώνουμε.

Ποιος μπορεί να αντισταθεί στα μακαρόνια με κιμά ή στα κεφτεδάκια της μαμάς; Πηγαίνοντας στον κρεοπώλη της γειτονιάς μας, ζητάμε ένα κιλό κιμά, συνήθως και τίποτα άλλο.

Είναι όμως αυτό αρκετό; Υπάρχουν κριτήρια στην επιλογή του τέλειου κιμά, είτε το πιστεύεις είτε όχι. Εξαρτάται από το τι θες να τον κάνεις, πώς θα τον μαγειρέψεις κ.α.

Δες μερικά tips για την επιλογή του καλύτερου κιμά από το σωστό μέρος του ζώου:

Για άπαχο κρέας

Αν θες να τρως άπαχο κρέας για πιο υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, απαλλαγμένο από λίπη, τότε επέλεξε την ουρά, το νουά, που είναι στο πίσω μέρος του μηρού και είναι άπαχο και σκληρό. Ακόμη, το τρανς είναι στο εσωτερικό μέρος του μηρού, ανάμεσα στο κιλότο και την ουρά.

Δυνατή/έντονη γεύση

Αν θέλεις έντονη και δυνατή γεύση, τα καλύτερα μέρη είναι η σπάλα, ο σβέρκος ή η ελιά, που βρίσκονται κοντά στο κόκκαλο και είναι μαλακά. Ακόμη, ιδανικά είναι το καπάκι που βρίσκεται πάνω στις σπαλομπριζόλες και η κοιλιά ή λάπα.

Στο ενδιάμεσο

Σε αυτή την περίπτωση ζήτα κομμάτια κρέατος με λίγο λίπος όπως το κιλότο που περιλαμβάνει τον τελευταίο σπόνδυλο της ράχης και το οστό της λεκάνης. Πρόκειται για τρυφερό κομμάτι, ενώ ακόμη, κατάλληλο είναι και το στρογγυλό.

Πώς να διαλέξεις τον τέλειο κιμά για το φαγητό σου


Τύλιξε κιμά και κασέρι μέσα σε Μπέικον! Το αποτέλεσμα; Πεντανόστιμο!

Ένα άκρως… θερμιδοφόρο σνακ που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε!

Διπλώνει λοιπόν κιμά και τυρί μέσα σε φέτες μπέικον τα αλείφει με λίγο BBQ sauce! Κάπως έτσι δημιουργεί κάτι σίγουρα πολύ λαχταριστό σε ελάχιστο χρόνο! Αν σας περίσσεψε ο κιμάς, το Athensmagazine.gr σας προτείνει 3+1 φανταστικές ιδέες για να τον αξιοποιήσεις!

Σίγουρα ένα ορεκτικό ή ένα σνακ που θα εντυπωσιάσει σε κάποιο party ή σε κάποια ειδική περίσταση γιατί σίγουρα για κάθε μέρα δεν είναι…

Δείτε το βίντεο

Μακαρόνια ολικής με φέτα και ντομάτα

Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια λαχταριστή συνταγή. Φτιάξτε μακαρόνια ολικής με φέτα, ντομάτα και λίγα ακόμα υλικά. Ωστόσο, αν θέλετε να φτιάξετε κάτι πιο κλασικό, δείτε εδώ μια συνταγή για μακαρόνια με κοτόπουλο.

Υλικά (10 άτομα)

  • 1 πακέτο μακαρόνια ολικής π.χ κοχύλια, φιογκάκια, πέννες κλπ
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών
  • 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ ή φρέσκιες ντομάτες πολτοποιημένες
  • 10 φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες ή 1 κονσέρβα
  • σκόνη σκόρδου
  • πιπέρι
  • Αλάτι
  • 250 γρ τυρί φέτα θρυμματισμένη

συνταγή με μακαρόνια με φέτα και ντομάτα

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας βάζοντας και τον κύβο στο νερό, και τα αδειάζουμε σε ένα Pyrex προσθέτοντας τα μπαχαρικά.
  • Σοτάρουμε σε ελάχιστο ελαιόλαδο τα φρέσκα μανιτάρια και τα προσθέτουμε στα μακαρόνια. Εναλλακτικά αδειάζετε την κονσέρβα μανιταριών αφού πρώτα τα στραγγίξετε.
  • Ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας. Εγώ χρησιμοποίησα 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ και λίγες ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες.
  • Ρίχνουμε και τη σάλτσα μέσα στα μακαρόνια και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • "Σπάμε" το τυρί φέτα σε ένα μπολ και το ρίχνουμε και αυτό μέσα στα μακαρόνια ανακατεύοντας.
  • Ψήνουμε στο φούρνο τα μακαρόνια στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά σκεπασμένα και άλλα 8 λεπτά στο γκριλ.

Πηγή: cookpad.com

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share