Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021

Η πιο εύκολη και γρήγορη μακαρονόπιτα χωρίς φύλλο

Δοκιμάστε την!

17 Σεπτεμβρίου 2021 10:47
Η πιο εύκολη και γρήγορη μακαρονόπιτα χωρίς φύλλο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπέροχη πίτα με μακαρόνια και τυριά, χωρίς φύλλο. Μια υπέροχη συνταγή, για κυρίως πιάτο στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι αλλά ως συνοδευτικό με το κυρίως ή ως ορεκτικό. To Athensmagazine.gr ωστόσο, σου προτείνει να δοκιμάσεις την πανεύκολη τυρόπιτα της στιγμής!

Υλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% λιπαρά
  • 4 με 5 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα
  • 4 με 5 φέτες μπέικον
  • 1 πακετάκι mix τυριών [πουλάνε στα σούπερ μάρκετ έτοιμα ]
  • 1 χούφτα κεφαλοτύρι
  • λίγη φέτα τριμμένη με το χέρι
  • 4 αυγά
  • Λίγο πιπέρι -αλάτι δεν έβαλα καθόλου ,αν θέλετε εσείς προσθέστε μέσα στα τυριά λίγο
  • Μπορούμε να τρίψουμε και μόνοι μας διάφορα τυριά ..

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια κανονικά να κρατάνε λίγο και τα στραγγίζουμε .

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα τυριά και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε .
Ψιλοκόβουμε και το ζαμπόν και το μπέικον και τα κρατάμε χωριστά

Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 30 εκ καλά και κάνουμε μία στρώση λεπτή από λίγα μακαρόνια και πασπαλίζουμε με λίγο από το τυρί και τα αλλαντικά

 Η πιο εύκολη και γρήγορη μακαρονόπιτα χωρίς φύλλο

Ρίχνουμε ξανά άλλα λίγα από τα μακαρόνια από πάνω και ξανά λίγο από τα τυριά και αλλαντικά πασπάλισμα και τελειώνουμε με την τελευταία στρώση μακαρόνια και από πάνω όλα τα υπόλοιπα υλικά .Χτυπάμε το γιαούρτι λίγο με τον αυγοδάρτη σε ένα μπολ και προσθέτουμε χτυπώντας και τα αυγά

Ρίχνουμε το μείγμα τελευταία από πάνω και το κουνάμε να πάει παντού και να σκεπάσει όλο το ταψάκι με ένα κουτάλι το πιέζουμε λίγο να εισχωρήσει και λίγο υλικό μέσα στο φαγητό .

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα και ψήνουμε μέχρι να την δούμε να πάρει το χρώμα που βλέπετε στις φωτογραφίες περίπου 20 λεπτά.

Την κόβουμε τριγωνικά κομμάτια και σερβίρουμε !!Ειλικρινά είναι τέλεια να την φτιάξετε !!

Παραδοσιακή μακαρονάδα τσουχτή από την Μάνη που γίνεται στην στιγμή και θα σας μείνει αξέχαστη

Έχετε επιθυμήσει να φάτε μακαρόνια τσουχτή; Σε περίπτωση που θελήσετε να τα μαγειρέψετε, δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να ακολουθήσετε τα βήματα της παρακάτω συνταγής. Το βέβαιο είναι πως θα πετύχετε, το αποτέλεσμα, που επιθυμείτε. Παράλληλα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε άλλη μια τέλεια συνταγή για κέικ με κουβερτούρα που θα σας τρέχουν τα σάλια.

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο μακαρόνια Νο 5
  • 300 γραμμάρια μυζήθρα ξερή και ψιλοτριμμένη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό
  • 4 αυγά
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

Συνταγή για μακαρονάδα τσουχτή από την Μάνη

Εκτέλεση συνταγής

  • Βράζουμε τα μακαρόνια σε μία μεγάλη κατσαρόλα για να βράσουνε.
  • Βάζουμε ελαιόλαδο και βούτυρο σε ένα τηγάνι για να ζεσταθούν.
  • Στο τηγάνι, με το ελαιόλαδο και το βούτυρο, προσθέτουμε τριμμένη μυζήθρα.
  • Σουρώνουμε τα μακαρόνια μας και τα τοποθετούμε ξανά στην κατσαρόλα μας.
  • Ρίχνουμε στα ζυμαρικά μας, το μείγμα τυριού.
  • Τοποθετούμε σε αντικολλητικό τηγάνι δύο αυγά μάτια.
  • Τοποθετούμε επίσης στο αντικολλητικό τηγάνι μας λίγο ελαιόλαδο για να τα τηγανίσουμε.
  • Σερβίρουμε στο πιάτο μας, τα μακαρόνια και από πάνω προσθέτουμε ένα ή δύο αυγά (σ.σ. ανάλογα με τις προτιμήσεις μας).
  • Σε περίπτωση που το επιθυμούμε, τρίβουμε πιπέρι και βάζουμε και επιπλέον μυζήθρα.
  • Επίσης, σπάμε τον κρόκο για να «τρέξει» μέσα στα μακαρόνια μας.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share