Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πανεύκολη τυρόπιτα της στιγμής! (Βίντεο)

Φτιάξε εύκολα τη βασίλισσα των πιτών!

4 Ιουλίου 2021 13:53
Πανεύκολη τυρόπιτα της στιγμής! (Βίντεο)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε όποια εκδοχή και αν τη φτιάξετε, με όποιο τυρί θέλετε, με προσθήκη μυρωδικών ή μπαχαρικών, σκέτη ή με ζαμπόν ή μπέικον πάντα θα είναι ευπρόσδεκτη από μικρούς και μεγάλους και πάντα θα κλέβει τις εντυπώσεις.

Εδώ σας δίνουμε μια συνταγή για μια εξαιρετικά εύκολη και γρήγορη στη παρασκευή της τυρόπιτα, με 5 βασικά υλικά, που με τη βοήθεια του βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα, θα τη φτιάξετε πανεύκολα και …. πανεύκολα και σίγουρα θα τη καταναλώσετε ακόμα πιο εύκολα και πιο γρήγορα λόγω της υπέροχης γεύσης της!

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα. Επίσης, δες το μυστικό για τα τέλεια αυγά. Είναι απλό και θα το κάνετε κάθε φορά.

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. τυρί φέτα
  • 250 γρ. λιωμένο βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα φύλλων
  • 500 γρ. φύλλο κρούστας
  • 3 αυγά
  • 250 γρ. γάλα φρέσκο πλήρες

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις. Λιώνετε το βούτυρο και βουτυρώνετε καλά ένα μακρόστενο πυρέξ 25×35 εκ. Σε ένα μπολ θρυμματίζετε τη φέτα με τα χέρια σας και την αφήνετε στην άκρη.
Διπλώνετε το ένα φύλλο κρούστας στη μέση το απλώνετε στη βάση του ταψιού, το βουτυρώνετε και το πασπαλίζετε με 1 χούφτα περίπου θρυμματισμένη φέτα. Από πάνω τοποθετείτε άλλο ένα φύλλο διπλωμένο στη μέση ελαφρώς τσαλακωμένο, το βουτυρώνετε και πασπαλίζετε από πάνω άλλη 1 χούφτα περίπου θρυμματισμένης φέτας.

Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία με στρώσεις φύλλου διπλωμένου και ελαφρώς τσαλακωμένου, αλειμμένο με βούτυρο και πασπαλισμένο με φέτα μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και η φέτα. Το τελευταίο διπλωμένο φύλλο που θα βάλετε στην επιφάνεια δεν θα το διπλώσετε αλλά θα πιέσετε τις άκρες του με το πινέλο βουτυρώματος προς τη βάση του ταψιού περιμετρικά.

Πανεύκολη τυρόπιτα της στιγμής

Βουτυρώνετε καλά την επιφάνεια της πίτας και με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζετε τη πίτα σας σε κομμάτια. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά, το γάλα και το βούτυρο που σας περίσσεψε από το άλειμμα, τα χτυπάτε με το σύρμα να αναμιχθούν καλά και περιχύνετε ομοιόμορφα τη πίτα σας.

Την αφήνετε να απορροφήσει καλά το μείγμα γάλακτος και μετά τη ψήνετε στο καλά προθερμασμένο φούρνο για 45-55 λ περίπου. ή μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά του. Ο ακριβής χρόνος ψησίματος πάντα εξαρτάται από το κάθε φούρνο. Όση διατηρήσετε στο ψυγείο να τη ζεστάνετε στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε τοστιέρα πριν τη καταναλώσετε.

Σημείωση: Mπορείτε να αναμίξετε τη φέτα με ανθότυρο ή άλλο τυρί επιλογής σας, όπως και να προσθέσετε λίγο ψιλοκομμένο ζαμπόν κοτόπουλου ή γαλοπούλας. Επίσης μπορείτε να αρωματίσετε τη φέτα με μοσχοκάρυδο ή αποξηραμένο, τριμμένο δυόσμο. Τέλος μπορείτε να βάλετε μόνο φρέσκο βούτυρο για έντονη γεύση ή ανάμεικτο με βιτάμ ή και σκέτο βιτάμ.

Η Τυρόπιτα της Μακεδονίτισσας γιαγιάς (Παλιά συνταγή)

Η τυρόπιτα της γιαγιάς είναι η πιο νόστιμη που έχουμε φάει και ειδικά αν η γιαγιά είναι Μακεδονίτισσα, τότε σίγουρα η συνταγή θα είναι εξαιρετική.

Σήμερα, θα σας παρουσιάσουμε μια παλιά συνταγή για τυρόπιτα, η οποία είναι εύκολη και πολύ νόστιμη. Παράλληλα, διαβάστε τη συνταγή για την τυρόπιτα με φύλλα κρούστας.

Εξαιρετική συνταγή για τυρόπιτα

ΥΛΙΚΑ:

  • 5 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1/2 κουταλάκι νωπή μαγιά
  • 3 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • νερό όσο απαιτείται
  • λάδι, λιωμένο βούτυρο
  • περίπου 200 g φέτα (για γέμιση)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Πρώτα ενεργοποιήστε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό, 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και 1 κουταλιά αλεύρι.
  • Ζυμώστε μία μέτρια μαλακή ζύμη από το αλεύρι, αλάτι, την ενεργοποιημένη μαγιά και νερό και αφήστε το να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
  • Χωρίστε τη ζύμη σε 10 μπάλες. Κάθε μπάλα την ανοίγεται με έναν πλάστη σε μέγεθος πιάτου.
  • Στη συνέχεια, αλείψτε ένα φύλλο με λάδι και λιωμένο βούτυρο και μετά τοποθετήστε άλλο ένα φύλλο από πάνω.
  • Επαναλάβετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα 8 φύλλα ανά 2, ώστε να έχετε 5 διπλά φύλλα σάντουιτς.
  • Στη συνέχεια, ανοίξτε με τον πλάστη κάθε διπλό φύλλο με έναν πλάστη σε μέγεθος όσο το ταψί (No.28).
  • Βάλτε ένα φύλλο στο λαδωμένο ταψί, προσθέστε λίγο λάδι πάνω από το φύλλο και απλώστε το τριμμένο τυρί.
  • Επαναλάβετε το ίδιο με τα άλλα 3 διπλά φύλλα εάν δεν προσθέσετε τυρί στo τελευταίo φύλλο.
    Κόψτε την πίτα σε κομμάτια και απλώστε λίγο λάδι και αφήστε να φουσκώσει για 40 λεπτά ή περισσότερο.
  • Όσο φουσκώνει, τόσο πιο μαλακή γίνεται.
  • Ψήνουμε στους 200 C βαθμούς μέχρι να ροδίσουν (περίπου 40 λεπτά)

Πηγή: xrysoskoufaki.gr

Τυρόπιτα της στιγμής

Αυτή η τυρόπιτα θα σας ενθουσιάσει και θα θέλετε να την φτιάχνετε συνέχεια, αφού γίνεται στη... στιγμή.

Η συνταγή της πανεύκολη και είναι έτοιμη μέσα σε δέκα λεπτά. Ότι καλύτερο εάν θέλετε να φτιάξετε κάτι γρήγορα ή να συμπληρώσετε το γεύμα σας.

ΥΛΙΚΑ

  • 3 φύλλα σφολιάτας
  • 600 γρ. φέτα θρυματισμένη
  • 5 αυγά
  • 3 κ.σ γάλα
  • 3 κ.σ βούτυρο
  • 2-3 φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπώλ χτυπάμε καλά τα αυγά με το γάλα και μετά προσθέτουμε το δυόσμο και τη φέτα.
  • Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε 1 κουταλιά σούπας βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 28 - 32 εκ. σε μέτρια φωτιά και όταν λιώσει
  • καλύπτουμε τον πάτο του τηγανιού και τα πλαϊνά τοιχώματα μέχρι τη μέση με το πρώτο φύλλο της σφολιάτας.
  • Μοιράζουμε πάνω του το μισό μείγμα από το μπώλ, αφήνοντας ένα περιθώριο 3 εκ. από την άκρη γύρω-γύρω.
  • Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας πιέζοντας τις άκρες, ώστε να κλείσουν,.
  • Αφήνουμε 3 - 4 λεπτά μέχρι να ροδίσει το φύλλο από κάτω και με μια μεγάλη σπάτουλα ανασηκώνουμε την τυρόπιτα, βάζουμε άλλη 1 κουταλιά σούπας βούτυρο στο τηγάνι.
  • Όταν λιώσει αναποδογυρίζουμε προσεκτικά την πίτα, ώστε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
  • Από πάνω προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα, σκεπάζουμε με το τελευταίο φύλλο και πάλι κλείνουμε περιμετρικά.
  • Όταν ψηθεί από κάτω, τη γυρίζουμε προσεκτικά με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου, για να ψηθεί και το τελευταίο φύλλο.
  • Τη βγάζουμε και την κόβουμε στα τέσσερα.

Πηγή: syntages.me

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share