Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021

Τυρόπιτα... στο τσακ μπαμ με φύλλα κρούστας

Πανεύκολη και πεντανόστιμη

3 Μαΐου 2021 10:00
Τυρόπιτα... στο τσακ μπαμ με φύλλα κρούστας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ψάχνετε κάποια συνταγή, η οποία θα είναι γρήγορη και νόστιμη; Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει μια τυρόπιτα με φύλλα κρούστας, που γίνεται... στο τσακ μπαμ και θα σας ξετρελάνει.

Για το... σβήσιμο, επίσης, σας προτείνουμε υπέροχους και ελαφρούς λουκουμάδες με ζάχαρη.

Τυρόπιτα με φύλλα κρούστας

Υλικά

  • 1/2 κιλό φέτα
  • 350 γρ γραβιέρα Κρήτης
  • 2 αυγά
  • 1 κεσεδάκι (200 γρ) γιαούρτι πλήρες
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • Αλάτι – πιπέρι
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας

Εκτέλεση

  • Τρίβουμε σε ένα μεγάλο μπολ την γραβιέρα και την φέτα μαζί.
  • Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα δύο αυγά και το γιαούρτι και τα χτυπάμε καλά ρίχνοντας παράλληλα και το γάλα.
  • Τέλος προσθέτουμε στο μείγμα λίγο αλάτι και πιπέρι.
  • Σε ένα μπρίκι λιώνουμε το βούτυρο.
  • Αλείφουμε καλά το ταψί με βούτυρο με ένα πινελάκι και τα τοιχώματα. Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας και βάζουμε το πρώτο φύλλο στο ταψί σαν βάση. Αλείφουμε επίσης λίγο βούτυρο από πάνω.
  • Παίρνουμε το επόμενο φύλλο το περνάμε πάλι με βούτυρο και προσθέτουμε στην αρχή το μείγμα τυριών και τυλίγουμε προσεκτικά προς τα μέσα κυκλικά. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία αναλόγως με τα μπαστουνάκια που θέλουμε να φτιάξουμε και χωράει το ταψί μας.
  • Εφόσον έχουμε γεμίσει το ταψί μας πασπαλίζουμε από πάνω με βούτυρο όλα τα μπαστουνάκια που έχουμε φτιάξει και με ένα μαχαίρι προσεκτικά χαράζουμε από πάνω όλα τα φύλλα.
  • Τέλος προσθέτουμε από πάνω το μείγμα με το γάλα τα αυγά και το γιαούρτι να πιάσει όλο το ταψί. Ψήνουμε 30-35 λεπτά στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.

Τυρόπιτα της στιγμής

Αυτή η τυρόπιτα θα σας ενθουσιάσει και θα θέλετε να την φτιάχνετε συνέχεια, αφού γίνεται στη... στιγμή.

Η συνταγή της πανεύκολη και είναι έτοιμη μέσα σε δέκα λεπτά. Ότι καλύτερο εάν θέλετε να φτιάξετε κάτι γρήγορα ή να συμπληρώσετε το γεύμα σας.

ΥΛΙΚΑ

  • 3 φύλλα σφολιάτας
  • 600 γρ. φέτα θρυματισμένη
  • 5 αυγά
  • 3 κ.σ γάλα
  • 3 κ.σ βούτυρο
  • 2-3 φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπώλ χτυπάμε καλά τα αυγά με το γάλα και μετά προσθέτουμε το δυόσμο και τη φέτα.
  • Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε 1 κουταλιά σούπας βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 28 - 32 εκ. σε μέτρια φωτιά και όταν λιώσει
  • καλύπτουμε τον πάτο του τηγανιού και τα πλαϊνά τοιχώματα μέχρι τη μέση με το πρώτο φύλλο της σφολιάτας.
  • Μοιράζουμε πάνω του το μισό μείγμα από το μπώλ, αφήνοντας ένα περιθώριο 3 εκ. από την άκρη γύρω-γύρω.
  • Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας πιέζοντας τις άκρες, ώστε να κλείσουν,.
  • Αφήνουμε 3 - 4 λεπτά μέχρι να ροδίσει το φύλλο από κάτω και με μια μεγάλη σπάτουλα ανασηκώνουμε την τυρόπιτα, βάζουμε άλλη 1 κουταλιά σούπας βούτυρο στο τηγάνι.
  • Όταν λιώσει αναποδογυρίζουμε προσεκτικά την πίτα, ώστε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
  • Από πάνω προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα, σκεπάζουμε με το τελευταίο φύλλο και πάλι κλείνουμε περιμετρικά.
  • Όταν ψηθεί από κάτω, τη γυρίζουμε προσεκτικά με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου, για να ψηθεί και το τελευταίο φύλλο.
  • Τη βγάζουμε και την κόβουμε στα τέσσερα.

Πηγή: syntages.me

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share