Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Οικονομικό κέικ tutti frutti με ελαιόλαδο - Στο πι και φι!

Θα το λατρέψεις!

8 Σεπτεμβρίου 2021 12:47
Οικονομικό κέικ tutti frutti με ελαιόλαδο - Στο πι και φι!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι συνταγές για να φτιάξεις κέικ είναι πολλές. Όμως σίγουρα δεν θα έχεις δοκιμάσει με tutti frutti! Το Athensmagazine.gr έψαξε και σου βρήκε οικονομικό κέικ με ιδιαίτερη γεύση.

Στο πλαίσιο της οικιακής οικονομίας, η αξιοποίηση των «κακοτερένιων» φρούτων έδωσε ένα κέικ που φτιάχτηκε στο πι και φι και καταναλώθηκε το ίδιο γρήγορα!

Βολικό λοιπόν για όλους το κεϊκάκι σήμερα, και φυσικά «ευέλικτο» αφού με μικρές προσθαφαιρέσεις η συνταγή βγάζει διαφορετικό τελικό αποτέλεσμα!

Εναλλακτικά δοκίμασε σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με μπισκότα.

Υλικά

  • 240γρ ζάχαρη
  • 2 μέτρια αυγά
  • 125ml γάλα
  • 125ml ελαιόλαδο
  • 2 σωληνάκια βανίλια
  • 280γρ αλεύρι
  • 12,5ml (2,5 κουταλάκια του γλυκού) μπέικιν πάουντερ
  • 250γρ φρούτα (ζυγισμένα καθαρισμένα, έτοιμα)
  • Λίγη ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
  • Προαιρετικά, ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω: Ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού, 1-2 κουταλιές σταγόνες σοκολάτας ή 1-2 κουταλιές τριμμένα καρύδια ή αμύγδαλα ή άλλο ξηρό καρπό.

Επί το έργον

Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρούς κύβους τα φρούτα μας, και ανακατεύουμε το μπέικιν στο αλεύρι.

Βάζουμε τα πέντε πρώτα υλικά στο μούλτι και με κοφτά κτυπήματα τα κτυπάμε να ομογενοποιηθούν.

Αδειάζουμε το μείγμα του μούλτι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού.

Όταν ενσωματωθεί, προσθέτουμε τα φρούτα. Ανακατεύουμε απαλά και αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα σιλικόνης ή σε μια φόρμα που έχουμε «ντύσει» με χαρτί ψησίματος (η δική μου των φωτογραφιών έχει διαστάσεις 30Χ11 αλλά το έχω βάλει και σε σιλικόνης 25Χ12, δηλαδή με εμβαδόν πάνω κάτω 300 cm²). Αυτό ήταν! Πάει για ψήσιμο.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο μας, στη μεσαία σχάρα, για 50 -60 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή η λάμα ενός μαχαιριού. Αφήνουμε να μείνει 10 λεπτά στη φόρμα και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Όταν κρυώσει το πασπαλίζουμε με αχνοζάχαρη.

Οικονομικό κέικ tutti frutti με ελαιόλαδο - Στο πι και φι!

Γιαουρτογλυκό με ζελέ στο τσακ μπαμ

Πανεύκολο γιαουρτογλυκό με ζελέ, μπισκότα, καραμέλα γάλακτος, και φράουλες, στο τσακ μπαμ με σπιτική γεύση φανταστική. Πιο μαμαδίστικο γλυκό δεν έχει. Με 4 απλά υλικά, σε 5' με απλά βήματα. Παράλληλα το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε μια ακόμη συνταγή για λεμονογλυκό... του θανάτου με μπισκότο και ζαχαρούχο γάλα.

Από αυτά τα μαμαδίστικα γλυκά που κλέβουν την παράσταση κι όλοι ρωτάνε από πού το πήρες! Όλη η Πάρος στα τραπέζια της αυτό σερβίρει, σε παραλλαγές εδώ και χρόνια.

Υλικά:

  • 750 γραµ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 250 γραµ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 συσκευασία καραμέλα γάλακτος (ζαχαρούχο καραμελωμένο)
  • 2 πακέτα μπισκότα της αρεσκείας σας απλά ή γεμιστά
  • 1 ζελέ φράουλα
  • λίγες φράουλες ή κόκκινα φρούτα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Για το πανεύκολο γιαουρτογλυκό με ζελέ, μπισκότα και φράουλες χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή με σύρμα ή μίξερ χειρός.
  2. Προσθέτουμε το γιαούρτι, την καραμέλα γάλακτος, 1 πρέζα αλάτι και απαλά τα ανακατεύουμε με σπάτουλα.
  3. Σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια μικρά μέσα στο γιαουρτογλυκό.
  4. Απαλά ανακατεύουμε να βραχούν.
  5. Είναι η ώρα που προσθέτουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα.
  6. Ανακατεύουμε.
  7. Θα χρησιμοποιήσουμε τσέρκι, φόρμα με αποσπώμενη βάση ή πυρίμαχο σκεύος.
  8. Ακουμπάμε το τσέρκι δαχτυλίδι πάνω σε δίσκο ή πιατέλα.
  9. Αδειάζουμε το γλυκό και πιέζουμε με το κουτάλι να μην έχει κενά.
  10. Ισιώνουμε την επιφάνεια.
  11. Παγώνουμε στην κατάψυξη ή στο ψυγείο και ετοιμάζουμε το ζελέ φράουλα. Μπορείτε να φτιάξετε και σπιτικό ζελέ φράουλα με τη συνταγή που σας έχω εδώ.
  12. Αδειάζουμε το ζελέ πάνω στο γιαουρτογλυκό και βάζουμε φράουλες και κόκκινα φρούτα.
  13. Παγώνουμε στο ψυγείο να σφίξει για λίγες ώρες.
  14. Ξεφορμάρουμε με προσοχή το τσέρκι.
  15. Κόβουμε σε κομμάτια το γιαουρτογλυκό και σερβίρουμε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share