Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια χωρίς ψωμί και χωρίς βρώμη

Θα σας τρέχουν τα σάλια!

30 Αυγούστου 2021 21:35
Τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια χωρίς ψωμί και χωρίς βρώμη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όσοι αγαπάνε τα μπιφτέκια ξέρουν πως για να είναι εύγευστα, πρέπει να είναι αφράτα και ζουμερά. Παρακάτω θα δείτε μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα σας λύσει τα χέρια. Παράλληλα σας παρουσιάζουμε και άλλη μια συνταγή για τυρόπιτα χωρίς φύλλο.

Υλικά

  • 1 κιλό κιμάς
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • 1/2 κ.γλ. κύμινο
  • 1 κ.γλ. ρίγανη
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • αλάτι
  • πιπέρι

ζουμερά μπιφτέκια

Εκτέλεση

  • Τρίβουμε τα κρεμμύδια σε ένα μεγάλο μπολ ( αφήνουμε μέσα όλο το ζουμί που θα βγει γιατί βοηθάει πολύ στο να γίνουν αφράτα τα μπιφτέκια)
  • Τρίβουμε και την ντομάτα
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι , τα αυγά , κύμινο , ρίγανη , αλάτι , πιπέρι και το μπέικιν
  • Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε μέσα τον κιμά
  • Ζυμώνουμε για αρκετή ώρα ( επίσης ένα μυστικό για αφράτα μπιφτέκια ή κεφτεδάκια!!)
  • Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες ( όλη νύχτα ακόμα καλύτερα)
  • Πλάθουμε μεγάλα μπιφτέκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα
  • Ψήνουμε 180 αέρα και από τις 2 πλευρές

Κοκκινιστή μακαρονάδα με ό,τι έχεις στο ντουλάπι σου!

Βαζάκια γεμάτα, άδεια, μισά, μεγάλα και μικρά. Βαζάκια διάφανα με ζουμερές πιπεριές Φλωρίνης, άλλα με καρό καπάκι, μια ετικέτα γραμμένη στο χέρι και μοσχομυριστή ρίγανη και βαζάκια μια σταλιά με άγρια κάππαρη από κάποιο Κυκλαδονήσι. Ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσεις αυτά τα βαζάκια που κρατάς στωικά και κάποιες φορές μάλιστα ξεχνάς πίσω-πίσω στο ντουλάπι σου και να φτιάξεις αυτήν την ταπεινή μα συγκλονιστική κοκκινιστή μακαρονάδα.

Λιαστές ντομάτες, τοματοπελτές, πιπεριές Φλωρίνης, κάππαρη, ένα πακέτο Σπαγγέτι και ξερά μυρωδικά. Δεν χρειάζεται να τα έχεις όλα και μπορείς ακόμα και να αντικαταστήσεις κάποια, όπως τις λιαστές ντομάτες με ελιές. Σίγουρα όμως μην αφήσεις απέξω το βαλσάμικο ξίδι καθώς είναι το υλικό που θα κάνει τη σάλτσα σου ξεχωριστή.

Ωστόσο υπάρχουν 5 λάθη που κάνουν όλοι όταν μαγειρεύουν μακαρόνια!

Συνταγή

Κοκκινιστή μακαρονάδα με ό,τι έχεις στο ντουλάπι σου

  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά

Υλικά

  • 500 γρ. Σπαγγέτι Νο6
  • ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • 1 ½ κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 50 ml ξύδι βαλσάμικο
  • 500 γρ. τριμμένες ντομάτες
  • 2 κ.σ. κάπαρη
  • 5-6 λιαστές ντομάτες, λεπτοκομμένες
  • 3 ψητές πιπεριές Φλωρίνης, λεπτοκομμένες
  • ½ κ.γ. ξερό θυμάρι
  • ½ κ.γ. ξερή ρίγανη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

  • 1) Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά με το καπάκι κλειστό.
  • 2) Παράλληλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
  • 3) Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τον πελτέ, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό.
  • 4) Σβήνουμε με το βαλσάμικο και “ξύνουμε” τον πελτέ από τον πάτο της κατσαρόλας με ξύλινη κουτάλα.
  • 5) Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 10-15 λεπτά.
  • 6) Στη μέση περίπου του μαγειρέματος της σάλτσας, προσθέτουμε την κάπαρη, τις λιαστές ντομάτες, τις πιπεριές Φλωρίνης, το θυμάρι και την ρίγανη και ανακατεύουμε απαλά.
  • 7) Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Όταν βράσει το νερό στην κατσαρόλα, το αλατίζουμε καλά (35 γρ. αλάτι για 5 λίτρα νερό) και ρίχνουμε μέσα τα Σπαγγέτι Νο6. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
  • 8) Όταν βράσουν τα σπαγγέτι, τα μεταφέρουμε κατευθείαν απ’ το νερό στο τηγάνι με τη σάλτσα, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά να απλωθεί παντού η σάλτσα.
  • 9) Σερβίρουμε αμέσως με μπόλικο πιπέρι.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share