Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Πανεύκολη και γρήγορη!

30 Αυγούστου 2021 13:41
Εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι τυρόπιτες αρέσουν σε όλους, αυτό όμως που κάνει πιο δύσκολη τη διαδικασία καμιά φορά είναι το άνοιγμα του φύλλου. Γι αυτό και σας έχουμε μία εξίσου νόστιμη τυρόπιτα χωρίς φύλλο, που φτιάχνετε πολύ εύκολα και θα σας ενθουσιάσει με τη γεύση της.

To Athensmagazine.gr σου προτείνει να δοκιμάσεις την εναλλακτική τυρόπιτα με φύλλο κρούστας και μέλι.

Υλικά

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
  • 300ml γάλα
  • 3 αβγά
  • 125γρ. ελαιόλαδο
  • 500γρ. τυριά διάφορα, τριμμένα
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • μέλι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180oC. Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε με αβγοδάρτη τα αβγά με το γάλα και το γιαούρτι να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτετε το λάδι και σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας να γίνει ομοιογενής χυλός. Ρίχνετε τέλος τα τυριά, πιπέρι και ανακατεύετε καλά.

Αδειάζετε το μίγμα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ισιώσετε την επιφάνειά του.

Ψήνετε την πίτα στο φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνειά της.

Ξεφουρνίζετε την τυρόπιτα κι αφού κρυώσει λίγο, χαράζετε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε. Αν θέλετε, περιχύνετε το κάθε κομμάτι με λίγο μέλι.

Κοκκινιστή μακαρονάδα με ό,τι έχεις στο ντουλάπι σου!

Βαζάκια γεμάτα, άδεια, μισά, μεγάλα και μικρά. Βαζάκια διάφανα με ζουμερές πιπεριές Φλωρίνης, άλλα με καρό καπάκι, μια ετικέτα γραμμένη στο χέρι και μοσχομυριστή ρίγανη και βαζάκια μια σταλιά με άγρια κάππαρη από κάποιο Κυκλαδονήσι. Ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσεις αυτά τα βαζάκια που κρατάς στωικά και κάποιες φορές μάλιστα ξεχνάς πίσω-πίσω στο ντουλάπι σου και να φτιάξεις αυτήν την ταπεινή μα συγκλονιστική κοκκινιστή μακαρονάδα.

Λιαστές ντομάτες, τοματοπελτές, πιπεριές Φλωρίνης, κάππαρη, ένα πακέτο Σπαγγέτι και ξερά μυρωδικά. Δεν χρειάζεται να τα έχεις όλα και μπορείς ακόμα και να αντικαταστήσεις κάποια, όπως τις λιαστές ντομάτες με ελιές. Σίγουρα όμως μην αφήσεις απέξω το βαλσάμικο ξίδι καθώς είναι το υλικό που θα κάνει τη σάλτσα σου ξεχωριστή.

Ωστόσο υπάρχουν 5 λάθη που κάνουν όλοι όταν μαγειρεύουν μακαρόνια!

Μακαρονάδα με σάλτσα

Συνταγή

Κοκκινιστή μακαρονάδα με ό,τι έχεις στο ντουλάπι σου

  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά

Υλικά

  • 500 γρ. Σπαγγέτι Νο6
  • ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • 1 ½ κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 50 ml ξύδι βαλσάμικο
  • 500 γρ. τριμμένες ντομάτες
  • 2 κ.σ. κάπαρη
  • 5-6 λιαστές ντομάτες, λεπτοκομμένες
  • 3 ψητές πιπεριές Φλωρίνης, λεπτοκομμένες
  • ½ κ.γ. ξερό θυμάρι
  • ½ κ.γ. ξερή ρίγανη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

EΚΤΕΛΕΣΗ

1) Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά με το καπάκι κλειστό.

2) Παράλληλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

3) Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τον πελτέ, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό.

4) Σβήνουμε με το βαλσάμικο και “ξύνουμε” τον πελτέ από τον πάτο της κατσαρόλας με ξύλινη κουτάλα.

5) Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 10-15 λεπτά.

6) Στη μέση περίπου του μαγειρέματος της σάλτσας, προσθέτουμε την κάπαρη, τις λιαστές ντομάτες, τις πιπεριές Φλωρίνης, το θυμάρι και την ρίγανη και ανακατεύουμε απαλά.

7) Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Όταν βράσει το νερό στην κατσαρόλα, το αλατίζουμε καλά (35 γρ. αλάτι για 5 λίτρα νερό) και ρίχνουμε μέσα τα Σπαγγέτι Νο6. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

8) Όταν βράσουν τα σπαγγέτι, τα μεταφέρουμε κατευθείαν απ’ το νερό στο τηγάνι με τη σάλτσα, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά να απλωθεί παντού η σάλτσα.

9) Σερβίρουμε αμέσως με μπόλικο πιπέρι.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share